Serie A: Επιμένουν για το «σεντόνι» Γιουβέντους και Αταλάντα

Γιουβέντους και Αταλάντα κέρδισαν τις Λέτσε (2-1) και Σπέτσια (3-2) αντίστοιχα και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής της Serie A και η βαθμολογία.

Serie A: Επιμένουν για το «σεντόνι» Γιουβέντους και Αταλάντα

Μία ακόμα νίκη στο φετινό Καμπιονάτο πανηγύρισαν Γιουβέντους και Αταλάντα, με την οποία αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση μιας θέσης στη Serie A που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η Γιουβέντους επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών στην κατηγορία και μετά από τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα προηγούμενα παιχνίδια της, κέρδισε 2-1 τη Λέτσε στο Τορίνο για την 33η αγωνιστική, με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσει» στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με τους Παρέδες και Βλάχοβιτς να βρίσκουν δίχτυα για τους «μπιανκονέρι» και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν προσωρινά με πέναλτι του Σισέι.

Η Αταλάντα με τη σειρά της, έκαμψε την αντίσταση της Σπέτσια και τη νίκησε με 3-2. Η ομάδα του Μπέργκαμο ανέβηκε έτσι στην τέταρτη προνομιούχα θέση της κατάταξης, ενώ σημειώνεται πως την επόμενη αγωνιστική (7/5) θα φιλοξενήσει στην έδρα της τη Γιουβέντους. Όσο για τη Σπέτσια, η ήττα αυτή την κράτησε στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης και κινδυνεύει με υποβιβασμό από τα ιταλικά «σαλόνια».

Στον «πάτο» της βαθμολογίας παραμένει η Σαμπντόρια που ηττήθηκε 2-0 από την Τορίνο στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας, ενώ η Φιορεντίνα αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3 εκτός έδρας με την Σαλερνιτάνα σε ένα χορταστικό ματς στο Σαλέρνο.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (3/5)

Αταλάντα – Σπέτσια 3-2
(32’ Ντε Ρουν, 48’ Τζαπακόστα, 54’ Μουριέλ – 18’ Γκιασί, 64’ Μπουραμπιά)

Γιουβέντους – Λέτσε 2-1
(15’ Παρέδες, 40’ Βλάχοβιτς – 37’ πέν. Σισέι)

Σαμπντόρια – Τορίνο 0-2
(31’ Μπουοντζόρνο, 94' Πελέγκρι)

Σαλερνιτάνα – Φιορεντίνα 3-3
(10’, 59’ και 81’ πέν. Ντιά – 36’ Γκονζάλες, 71’ Ικόνε, 84’ Μπιράγκι)

22.00: Βερόνα – Ίντερ, Λάτσιο –Σασουόλο, Μόντσα – Ρόμα, Μίλαν – Κρεμονέζε

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (4/5)
21.45: Έμπολι – Μπολόνια, Ουντινέζε – Νάπολι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ