Κύπελλο Σκωτίας: Για το ανεπανάληπτο όγδοο «τρεμπλ» η Σέλτικ, να σώσει τη σεζόν η Ρέιντζερς

Σέλτικ και Ρέιντζερς έρχονται αντιμέτωπες (30/4, 15:30) στο «Χάμπντεν Παρκ» για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Σκωτίας 

Κύπελλο Σκωτίας: Για το ανεπανάληπτο όγδοο «τρεμπλ» η Σέλτικ, να σώσει τη σεζόν η Ρέιντζερς

Η Σέλτικ αντιμετωπίζει τη Ρέιντζερς στο «Χάμπντεν Παρκ» την Κυριακή (30/4, 15:30), στον ημιτελικό του Κυπέλλου Σκωτίας (FA Cup), επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα μοναδικό κομμάτι ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Μια νίκη απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους για τους παίκτες του Άγγλου Ποστέκογλου, θα τους επιτρέψει να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση ενός άνευ προηγουμένου όγδοου εγχώριου «τρεμπλ».

Έχοντας ήδη κατακτήσει το League Cup (2-1 την Ρέιντζερς) και προελαύνοντας στο πρωτάθλημα για την υπεράσπιση του τίτλου τους, θα προσπαθήσουν σε αυτό το νέο «Old Firm» να επεκτείνουν το αήττητό τους εναντίον των αντιπάλων τους σε πέντε αγώνες αυτή τη σεζόν.

Η κάτοχος του Κυπέλλου Σκωτίας Ρέιντζερς -από την πλευρά της- βλέπει μπροστά της τον ημιτελικό ως την τελευταία ευκαιρία για να σώσει αυτή τη σεζόν, κατακτώντας ένα τρόπαιο.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε αυτή τη φάση του Κυπέλλου και την περασμένη σεζόν, όταν η Ρέιντζερς έκανε την ανατροπή για να νικήσει (2-1) τη Σέλτικ και να φτάσει στον τελικό, όπου επιβλήθηκε στην παράταση (2-0) της Χαρτς.

Μια νίκη που έφτασε μόλις τρεις ημέρες μετά την ήττα της στη διαδικασία των πέναλτι από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του Europa League.

Αυτή ήταν η 34η κατάκτηση Κυπέλλου για τη Ρέιντζερς και η πρώτη της από το 2009, ενώ η Σέλτικ-από την άλλη- έχει κατακτήσει το Κύπελλο Σκωτίας 40 φορές.

Το Σάββατο (29/4) η Φόλκερκ επιβλήθηκε της Ινβερνές με 3-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας, όπου θα περιμένει

Το προφίλ των ημιτελικών του Κυπέλλου Σκωτίας:

Σάββατο 29/4
Φόλκερκ - Ινβερνές 3-0

Κυριακή 30/4
15:30 Σέλτικ - Ρέιντζερς