Ναντ- Τουλούζ 1-5 : Ιστορικός θρίαμβος! (vid)

Η Τουλούζ κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της κερδίζοντας με 5-1 τη Ναντ. Συλλαλητήριο κατά του Μακρόν στις εξέδρες του «Σταντ ντε Φρανς»

Ναντ- Τουλούζ 1-5 : Ιστορικός θρίαμβος! (vid)

Η Τουλούζ… έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε για πρώτη φορά το Κύπελλο Γαλλίας «διαλύοντας» με 5-1 τη Ναντ στο «Σταντ ντε Φρανς».

Στο μεταξύ σε… συλλαλητήριο κατά του Εμανουέλ Μακρόν μετατράπηκε ο τελικός του Κυπέλλου Γαλλίας, καθώς στις εξέδρες του «Σταντ ντε Φρανς» βρέθηκαν χιλιάδες πολίτες που διαφωνούν με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Γάλλου προέδρου και είχαν φέρει μαζί τους κόκκινες κάρτες και… κατσαρόλες.

Στον έλεγχο όμως είχε δοθεί εντολή να κατασχεθούν όχι μόνο οι κατσαρόλες, ως επικίνδυνα αντικείμενα, αλλά και οι κόκκινες κάρτες, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις!


Όσο για τον Μακρόν κανονικά θα έπρεπε να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με το τελετουργικό και να χαιρετήσει τις ενδεκάδες.

Όμως προτίμησε να το κάνει στα… αποδυτήρια προφανώς για να μην έρθει αντιμέτωπος με την... εξέδρα. Πάντως κάθισε στα επίσημα του γηπέδου μαζί με την σύζυγό του Μπριζίτ, αν και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αποδοκιμαζόταν.

Ειδικά στο 49’ όλο το γήπεδο άρχισε τα σφυρίγματα και τις αποδοκιμασίες με τον Μακρόν να είναι «παγωμένος» στη θέση του.

Σύμφωνα με τη γαλλική L' Equipe πάντως το γεγονός πως η RedBird είναι κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου και της Μίλαν - πέραν της Τουλούζ -, είναι πολύ πιθανό να μην επιτρέψει στη γαλλική ομάδα να συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League!

Όλα έγιναν σε μισή ώρα!

Όσο για το ματς, όλα τελείωσαν στο πρώτο μισάωρο. Οι «βιολέ» εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική λειτουργία των αντιπάλων τους και στο 31’ προηγούνταν ήδη με 0-4!

Στο 4’κόρνερ από δεξιά, ο Κόστα μόνος του έξω από τη μικρή περιοχή, πιάνει την κεφαλιά και κάνει το 1-0.

Στο 10’ ξανά ο Λόγκαν Κόστα εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα της Ναντ και έκανε το 0-2 με σουτ.

Στο 23’ Κάθετη πάσα στον Νταλίγκα, που με πλασέ έκανε το 0-3, ενώ στο 31’ πάλι ο Νταλίγκα πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Σαϊμπί και διαμόρφωσε το 0-4!

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και η Ναντ σημείωσε το γκολ της τιμής με τον Μπλας να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Κεντόνς στο 75’.

Όμως οι «βιολέ»… μίλησαν ξανά με τρομερό σουτ του Αμπουκλάλ που διαμόρφωσε το τελικό 1-5, ενώ η λήξη του αγώνα βρήκε τους πάντες στην Τουλούζ να πανηγυρίζουν έξαλλα την επιτυχία.