Μίλαν: Ο κύβος ερρίφθη, ανανεώνει ο Λεάο με κατακόρυφη αύξηση των αποδοχών του

Υπάρχει πλέον μεγάλη αισιοδοξία για την ανανέωση του Ράφαελ Λεάο με την Μίλαν και η υπογραφή του μπορεί να έρθει σύντομα, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Μίλαν: Ο κύβος ερρίφθη, ανανεώνει ο Λεάο με κατακόρυφη αύξηση των αποδοχών του

Σύμφωνα με την La Gazzetta dello Sport σήμερα το πρωί, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται κοντά σε θετική κατάληξη, καθώς ο Ράφαελ Λεάο και η Μίλαν έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας τους.

Η συμφωνία έχει επιτευχθεί κατ' αρχήν χάρη στην προθυμία του παίκτη και της οικογένειάς του, συν φυσικά τη διοίκηση της Μίλαν, η οποία προσφέρει πενταετές συμβόλαιο αξίας 7 εκατ. ευρώ καθαρά ανά σεζόν συν μπόνους υπογραφής 2 εκατ. ευρώ.

Αυτό σηματοδοτεί μια μεγάλη αύξηση από τα 1,5 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως που κερδίζει σήμερα, αλλά το διάταγμα για την ανάπτυξη εξακολουθεί να ισχύει και αυτό σημαίνει ότι η συνολική δαπάνη θα είναι λίγο κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ, αν λάβουμε υπόψη το ακαθάριστο (προ φόρων) ποσό.

Ωστόσο, το θέμα του προστίμου της Σπόρτινγκ παραμένει προς επίλυση. Αυτή την στιγμή η αξία της αποζημίωσης ανέρχεται στα 16,5 εκατ. ευρώ, αλλά η πορτογαλική ομάδα προσέφυγε πρόσφατα στην UEFA για να προσπαθήσει να αποκτήσει την ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 45 εκατ. ευρώ που είχε στη συμφωνία του μαζί της.

Η Μίλαν δεν θέλει να έχει άμεση σχέση με το θέμα και δεν μπορεί να κάνει πολλά για να επηρεάσει τα πράγματα, αλλά το τρίγωνο Σπόρτινγκ-Λεάο-Λιλ αναζητά μια λύση που να ικανοποιεί όλους και μπορεί, έμμεσα, να ξεκλειδώσει και τη συμφωνία μεταξύ του εξτρέμ και της Μίλαν.