«Η Σπόρτινγκ προσφεύγει στο CAS ζητώντας 45 εκατ. ευρώ για τον Λεάο»

Η περίπλοκη δικαστική διαμάχη στην οποία βρίσκεται ο Ράφαελ Λεάο και κατ' επέκταση η Μίλαν με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας παίρνει άλλη μια τροπή με μια νέα έφεση των Πορτογάλων, όπως υποστηρίζει ένα δημοσίευμα από την χώρα της Ιβηρικής.

«Η Σπόρτινγκ προσφεύγει στο CAS ζητώντας 45 εκατ. ευρώ για τον Λεάο»

Η πορτογαλική εφημερίδα Record ανέφερε ότι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ετοιμάζεται να προσφύγει στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), καθώς επιδιώκει να λάβει τα 45 εκατομμύρια ευρώ που θεωρεί ότι της οφείλονται.

Ο Ράφαελ Λεάο έλυσε το συμβόλαιό του με την Σπόρτινγκ το 2018, όταν οπαδοί εισέβαλαν στο προπονητήριο (το ίδιο συνέβη και με τον Ντάνιελ Ποντένσε, τον Ρουί Πατρίτσιο κ.α.). Η Σπόρτινγκ αξιώνει 45 εκατομμύρια ευρώ, καθώς αυτή ήταν η ρήτρα αποδέσμευσης του Λεάο εκείνη την εποχή και δεν έλαβε τίποτα.

Το Πορτογαλικό Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Σπόρτινγκ πρέπει να λάβει 16,5 εκατ. ευρώ και η απόφαση αυτή υποστηρίχθηκε από το Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της FIFA.

Η Σπόρτινγκ θα ασκήσει νέα προσφυγή στο CAS, καθώς συνεχίζει να διεκδικεί τα 45 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια υπόθεση που εμπλέκει σε μεγάλο βαθμό την Λιλ, καθώς εκείνη ήταν που απέκτησε τον Λεάο με ελεύθερη μεταγραφή, αλλά καθιστά επίσης πιο περίπλοκη την πιθανή ανανέωση ή την αποχώρηση του Λεάο εν μέσω του ενδιαφέροντος της Τσέλσι.