Μπράιτον–Μάντσεστερ Γ. 6-7 στα πέν.: Στον τελικό του Κυπέλλου οι «κόκκινοι διάβολοι» κόντρα στη Σίτι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 7-6 στα πέναλτι την Μπράιτον στο «Γουέμπλεϊ» (0-0 η κανονική διάρκεια) και θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Μπράιτον–Μάντσεστερ Γ. 6-7 στα πέν.: Στον τελικό του Κυπέλλου οι «κόκκινοι διάβολοι» κόντρα στη Σίτι

Ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι προέκυψε στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της γηραιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν 7-6 στα πέναλτι την Μπράιτον στο «Γουέμπλεϊ» στο ημιτελικό μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και έκλεισαν ραντεβού με τους «πολίτες» στο ίδιο γήπεδο στις 3 Ιουνίου με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Γιουνάιτεντ επιστρέφει σε τελικό του Κυπέλλου μετά το 2018, όταν έχασε 1-0 από την Τσέλσι, ενώ, πλέον, θα διεκδικήσει τον 13ο της τίτλο στη διοργάνωση και πρώτο μετά το 2016 όταν κέρδισε 2-1 την Κρίσταλ Πάλας.

Στο πρώτο ημίχρονο Μπράιτον και Γιουνάιτεντ είχαν ευκαιρίες που θα μπορούσαν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ. Πιο δραστήριοι παρουσιάστηκαν οι «γλάροι», ωστόσο εκ του αποτελέσματος και οι δύο ομάδες δεν αξιοποίησαν τις επιθετικές τους προσπάθειες και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το «λευκό» 0-0.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57’ ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα, με μεγαλειώδη απόκρουση είπε «όχι» σε δυνατό σουτ του Χούλιο Ενσίσο, κρατώντας το 0-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι «γλάροι» άγγιξαν ξανά το γκολ, αλλά από την κεφαλιά του Γουέλμπεκ η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά από το πλασέ του Άντονι στο 59’ η μπάλα κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Σάντσεθ.

Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε τελικά με τις δύο ομάδες «άσφαιρες» και από τη στιγμή που ούτε η παράταση ανέδειξε νικητή, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Στη «ρώσικη ρουλέτα» μοιραίος παίκτης για την Μπράιτον ήταν ο Σόλι Μαρτς που έστειλε τη μπάλα άουτ και η Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη με 7-6 που την έστειλε στον τελικό.

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσεθ, Γκρος, Γουέμπστερ, Ντανκ, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μακάλιστερ, Μαρτς, Ενσίσο (67’ Βέλτμαν), Μιτόμα, Γουέλμπεκ (75’ Ουντάβ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα (101’ Μαλάσια), Λίντελοφ, Σο, Νταλότ, Καζεμίρο, Φερνάντες (101’ Βέγκχορστ), Έρικσεν (62’ Φρεντ), Άντονι (91’ Ζάμπιτσερ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ (85’ Σάντσο)

Το προφίλ των ημιτελικών του Κυπέλλου
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6-7 στα πέν., 0-0 κ.δ.

*Ο τελικός θα γίνει στις 3 Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ»