Ήταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και η... Ντέρμπι!

Ο αποκλεισμός-σοκ από τα «κριάρια» στο EFL Cup επανέφερε τη... γκρίνια στις τάξεις της Γιουνάιτεντ και τις αμφιβολίες για το μέλλον του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο.

Ήταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και η... Ντέρμπι!

Η κατάσταση στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ήδη έκρυθμη μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έτσι ο αποκλεισμός -και μάλιστα εντός έδρας- από το EFL Cup με «θύτη» τη Ντέρμπι Κάουντι ήρθε να αυξήσει τη... γκρίνια στον σύλλογο, αλλά και την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ζοζέ Μουρίνιο.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο ίδιος ο Πορτογάλος εξακολουθεί να ανοίγει «μέτωπα» με τους ίδιους τους παίκτες του (!), αφού μετά την κόντρα με τον Πολ Πογκμπά, «άδειασε» και τους Φιλ Τζόουνς, Έρικ Μπεϊγί! Χαρακτηριστικά, ο Μουρίνιο είπε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι:

«Θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει από το ημίχρονο το ματς, αλλά δεν το κάναμε. Στα πέναλτι κάποιος πρέπει να χάσει. Όταν είδα ότι τα πέναλτι έφτασαν στο έκτο και το έβδομο, ήξερα ότι θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τον Φιλ Τζόουνς και τον Ερίκ Μπεϊγί στις εκτελέσεις. Ήξερα ότι θα είχαμε πάλι μεγάλο πρόβλημα...»!

Ο Μουρίνιο, παράλληλα, προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις αναφορικά με την απόφασή του να καθαιρέσει τον Πογκμπά από δεύτερο αρχηγό, ωστόσο αν κρίνουμε από τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, δεν ήταν και τόσο πειστικός. Ο δε Γάλλος άσος αποχώρησε από τα επίσημα του Old Trafford πριν τελειώσει το ματς και με το σκορ στο 2-1 υπέρ της Ντέρμπι...

Το... κερασάκι στην τούρτα, βεβαίως, είναι οι έντονες φήμες περί αντικατάστασης του Μουρίνιο με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος πρώην κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Αγγλία και οι φωτογραφίσεις του δίπλα σε κόκκινα λεωφορεία και... τηλεφωνικούς θαλάμους έδωσαν εύλογα τροφή σε έντονα σενάρια πιθανής πρόσληψής του για την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ...