«Αλλαγές ετοιμάζει η UEFA στις διοργανώσεις»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Δανία, η UEFA αλλάζει τον τρόπο διανομής των εισιτηρίων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πώς μπορεί να επηρεαστεί η Ελλάδα.

«Αλλαγές ετοιμάζει η UEFA στις διοργανώσεις»

Αλλαγές στον τρόπο διανομής των εισιτηρίων από τα εγχώρια πρωταθλήματα και Κύπελλα στις διοργανώσεις της ετοιμάζει η UEFA από τη σεζόν 2024-25.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Δανία («Tipsbladet») η UEFA με την σύμφωνη γνώμη της ECA, θα δίνει πλέον προτεραιότητα στους δευτεραθλητές και όχι στους κυπελλούχους. Μέχρι φέτος ο δευτεραθλητής των χωρών που βρίσκονται κάτω από τη 15η θέση στην κατάταξη της UEFA αγωνιζόταν στο Conference League, μαζί με τον τρίτο του πρωταθλήματος και τον Κυπελλούχο. Αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Ο κυπελλούχος κάθε χώρας από τη 16η μέχρι την 33η θέση στην κατάταξη της UEFA θα παίρνει εισιτήριο για το Conference League και ο δευτεραθλητής για το Europa League. Οι 18 δευτεραθλητές θα μπαίνουν στην ευρωπαϊκή μάχη από τον 1ο προκριματικό γύρο και θα θέλουν τέσσερις προκρίσεις για να φτάσουν στη φάση των ομίλων.

Η Ελλάδα φέτος θα τερματίσει στην 20η ή στην 19η θέση της κατάταξης της UEFA και έτσι ανήκει στο γκρουπ που ενδιαφέρει αυτή η αλλαγή. Συνεπώς εάν επισημοποιηθεί αυτή η πληροφορία από τη σεζόν 2024-25 ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, ο δευτεραθλητής στα προκριματικά του Europa League, ενώ ο Κυπελλούχος και ο τρίτος του πρωταθλήματος στα προκριματικά του Europa Conference League.