Λαπόρτα: «Ομάδα του καθεστώτος η Ρεάλ, ευνοείται από όλους…»

Επίθεση Λαπόρτα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Λαπόρτα: «Ομάδα του καθεστώτος η Ρεάλ, ευνοείται από όλους…»

Ο Ζοάν Λαπόρτα σε συνέντευξή Τύπου για την υπόθεση «Νεγκρέιρα» επιτέθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα παρουσίασε έγγραφα που -όπως υποστήριξε- αποδεικνύουν την αθωότητα της ομάδας του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η Μπαρτσελόνα δέχεται μια γιγαντιαία… καμπάνια καταστροφή της φήμης της και του ονόματός της, η μεγαλύτερη στην ιστορία των 123 ετών της. Η Μπαρτσελόνα είναι ένα μοντέλο ομάδας που υποστηρίζει το fair play, τόσο εντός όσο εκτός αγωνιστικού χώρου. Και είναι κάτι για το οποίο ήμασταν και είμαστε υπερήφανοι και θα το υπερασπιστούμε», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Και πίσω από την προσπάθεια αυτή δυσφήμισης υπάρχει μια ομάδα. Φυσικά και αναφέρομαι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μιας ομάδας του καθεστώτος, μιας ομάδας που έχει ευνοηθεί ιστορικά, και ευνοείται ακόμη και σήμερα. Η Ρεάλ Μαδρίτης πάντα θεωρείτο σαν την ομάδα του «βασιλιά», πολύ κοντά του. Τις τελευταίες επτά δεκαετίες οι υπεύθυνοι και μέλη των επιτροπών διαιτησίας ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ρεάλ.

Μου φαίνεται κυνικό από μεριάς Ρεάλ Μαδρίτης να συμμετέχει στην υπόθεση ισχυριζόμενη ότι νιώθει θύμα σε αθλητικό επίπεδο εν μέσω της πιο επιτυχημένης περιόδου της Μπαρστελόνα. Η Μπαρτσελόνα ιδρύθηκε ως ένα σωματείο με αξίες. Η διοίκηση της οποίας έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος αγαπά την Μπαρτσελόνα. Θα δράσουμε για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά της.

Ο αντιπρόεδρος δεν είχε την παραμικρή δυνατότητα να επηρεάζει αποτελέσματα. Οι υπηρεσίες που μας προσέφερε διεξάγονταν για χρόνια και ήταν σημαντικές και ποιοτικές πληροφορίες από εγκεκριμένο άτομο. Θεωρήσαμε πως δεν ήταν αθέμιτο. Βάσει των αθλητικών ηθών, δεν ήταν αθέμιτο.

Αν με ρωτούσατε τι θα έκανα τώρα, θα απευθυνόμουν στο δικό μας αρμόδιο τμήμα. Θα έλεγα στο τμήμα συμμόρφωσης να εστιάσει σε αυτές τις υπηρεσίες κι αν θεωρούνται παράνομες. Εκείνη την εποχή, όμως, το 2003, την εν λόγω υπηρεσία παρείχε μόνο ο γιος του αντιπροέδρου της Ένωσης Διαιτητών. Ανεξαρτήτως του ποιος χρέωσε αυτές τις υπηρεσίες, ήταν ένα άτομο που δούλεψε στην ισπανική ομοσπονδία, που ακολούθησε τον Λουίς Αραγονιές στη Φενέρμπαχτσε, δούλεψε και σε άλλα κλαμπ. Όταν το είδαμε, κρίναμε πως ήταν αρκετά ευνοϊκό για τα συμφέροντα του κλαμπ και θεωρήσαμε πως οι πληροφορίες σε αθλητικό επίπεδο ήταν πολύ σημαντικές, γι' αυτό και συνεχίσαμε τη συνεργασία».