Σπαλέτι: «Ο Οσιμέν θα ξεκινήσει με την Μίλαν - Θα γίνουμε όλοι Μαραντόνα»

Ο προπονητής της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι, επιβεβαίωσε ότι ο Βίκτορ Οσιμέν θα ξεκινήσει βασικός κόντρα στην Μίλαν στον επαναληπτικό αγώνα των προημιτελικών του Champions League το βράδυ της Τρίτης.

Σπαλέτι: «Ο Οσιμέν θα ξεκινήσει με την Μίλαν - Θα γίνουμε όλοι Μαραντόνα»

Η Νάπολι έμεινε απογοητευμένη σήμερα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την απειλούμενη με υποβιβασμό Ελλάς Βερόνα στο "Μαραντόνα", σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε πάνω από 80% της μπάλας, αλλά κατάφερε μόλις ένα σουτ στο στόχο.

Το παιχνίδι σηματοδότησε την επιστροφή του Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και χτύπησε με ένα σουτ στο οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις, κάτι που σημαίνει ότι ο Νιγηριανός έχει σχεδόν πλήρως αναρρώσει από το μυϊκό πρόβλημα που είχε υποστεί με την εθνική ομάδα.

Ο Σπαλέτι μίλησε στο DAZN μετά το τέλος του αγώνα και ρωτήθηκε για το τι σημαίνει αυτό ενόψει του αγώνα της Τρίτης στο Champions League και συγκεκριμένα για την επιστροφή του Όσιμεν:

"Η Βερόνα συνέχισε να κάθεται χαμηλά στο γήπεδο, οπότε πρέπει να κάνουμε αυτό το πλέγμα από πάσες για να βρούμε διέξοδο. Δεν κάναμε αρκετά για να δημιουργήσουμε τα κενά ή να τα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όταν εμφανίστηκαν", ξεκίνησε ο Σπαλέτι.

"Η κατοχή πρέπει να γίνεται με ισορροπία, όχι γρήγορα και όχι αργά. Όταν ξεθάβεις τον χώρο, τότε είναι που πρέπει να επιταχύνεις, αλλά οι πάσες πρέπει να είναι απλές, χωρίς να ακουμπάς την μπάλα τέσσερις φορές, χωρίς να το κάνεις πολύ γρήγορα, ώστε να μην ξέρεις πού θα γίνει η επόμενη κίνηση.

Η ταχύτητα είναι στο τέλος μιας κίνησης, στην οριστικοποίησή της, αλλά χτίζοντας από πίσω δεν χρειάζεται να βιάζεσαι. Πρέπει να καταλαβαίνεις πού είναι οι χώροι".

Για τον Οσιμέν: "Θα ξεκινήσει, ναι. Ο Οσιμέν έχει αυτή τη φυσική κατάσταση και την ταχύτητα, μπορείς να του πετάξεις την μπάλα και μπορεί να την προστατεύσει, να χρησιμοποιήσει το κεφάλι του ή να χρησιμοποιήσει μια αλλαγή ρυθμού, έχει τόσες πολλές διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις.

Είναι ήρωας αυτών των οπαδών τώρα, οπότε υπάρχει πάντα ένα κύμα ενθουσιασμού γύρω του. Αυτοί οι παίκτες είναι φτιαγμένοι από διαφορετικά υλικά, έχουν τόσες πολλές λύσεις. Γεμίζουν το κουτί των απολαύσεων με όλα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους".

Για τους Κιμ Μιν-ζάε και Αντρέ-Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά που είναι τιμωρημένοι: "Για αυτό το παιχνίδι χρειαζόμαστε λίγο απ' όλα, όχι μόνο κατοχή, αλλά ισορροπία, καλή κυκλοφορία της μπάλας και να είμαστε ομάδα ανά πάσα στιγμή.

Αυτό είναι ένα προσόν που έχεις μόνο όταν η ομάδα είναι ώριμη, συνεπής στη συμπεριφορά της και βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση. Δεν είναι να το κάνεις μόνο όταν παίζεις με τη Μίλαν ή σε έναν προημιτελικό του Champions League, είναι να το κάνεις συνέχεια".

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, συναντήθηκε με τους ηγέτες των Ultras και ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε ειρηνευτική συμφωνία, που σημαίνει ότι θα επιστρέψουν με φωνητική υποστήριξη και χωρίς διαμαρτυρίες στα μέσα της εβδομάδας.

"Οι οπαδοί είναι θεμελιώδεις, το έχω πει πολλές φορές. Είχαμε κάποιες σπουδαίες εκτός έδρας εμφανίσεις σε γήπεδα όπου ήταν δύσκολο να ακούσεις τον κόσμο της έδρας. Αυτό δίνει περισσότερη δύναμη σε μια ομάδα όπως η δική μας, νιώθουν ότι τους υποστηρίζουν και μπορούν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Υπάρχει τόση αγάπη, πάθος και στοργή για τους παίκτες, ίσως υπερβολική, και θα τους ευχαριστούμε πάντα. Αν καταφέρουμε να κάνουμε αυτό το πράγμα, θα παραμείνουμε για πάντα στους τοίχους της Νάπολης. Θα γίνουμε όλοι Μαραντόνα".