Γκαλτιέ: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το όνομά μου λερώνεται με αυτό τον τρόπο»

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ σε δηλώσεις του μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για τις κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Γκαλτιέ: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το όνομά μου λερώνεται με αυτό τον τρόπο»

Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για τις πρόσφατες κατηγορίες που δέχθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά έκανε ο Κριστόφ Γκαλτιέ.

Ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν κατηγορήθηκε πως κατά την διάρκεια της θητείας του στην Νις έκανε ρατσιστικά σχόλια κατά μουσουλμάνων και μαύρων παίκτων, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος των Παριζιάνων, Νασέρ Κελαϊφί, να διατάξει έρευνα εις βάρος του.

Ο Γκαλτιέ μέχρι πρότινος δεν είχε μιλήσει δημόσια για το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο στις πρώτες δηλώσεις του αφότου έγινε γνωστή η είδηση χαρακτήρισε τις κατηγορίες ψευδείς, τονίζοντας παράλληλα πως αναμένεται να κινηθεί νομικά για αμαύρωση του ονόματός του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν:

«Όπως πολλοί από εσάς, είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τα σχόλια που ήρθαν. Με επηρέασαν βαθιά. Ήμουν παιδί από μια παραγκούπολη, μεγάλωσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Οι αξίες που υποστηρίζω είναι να μοιράζομαι και να σεβόμαστε τους άλλους.

Όλη μου η ζωή ως άντρας, ως ποδοσφαιριστής ή ως προπονητής υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να μοιράζομαι, να σέβομαι τους άλλους. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το όνομά μου και αυτό της οικογένειάς μου λερώνονται με αυτόν τον τρόπο, γι' αυτό υπέβαλα μια καταγγελία και έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Για να λειτουργήσει ήρεμα, δεν θα απαντήσω άλλες ερωτήσεις για το θέμα»