«Πουλάει» ο... Kβαρναντόνα, επιδραστικότερος ο Οσιμέν!

Ο Κβαρατσκέλια είναι η αποκάλυψη της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά βάση της επιτυχίας της οσονούπω πρωταθλήτριας μετά από 33 χρόνια Νάπολι είναι ο Βίκτορ Όσιμεν, η απουσία του οποίου «φώναζε» κόντρα στην Μίλαν

«Πουλάει» ο... Kβαρναντόνα, επιδραστικότερος ο Οσιμέν!

H Nάπολι και σύσσωμος ο ιταλικός Νότο (που παραδοσιακά εκπροσωπεί...) βιώνουν μια παρατεταμένη εορταστική περίοδο αφού τα «χρόνια της υπομονής» (όταν δεν τους θυμότανε κανείς...) τελείωσαν...

Στις 4 Ιουνίου στον ουρανό της Φούοριγκροτα -όπου είναι χτισμένο το γήπεδο το οποίο αρχικά μάθαμε ως «Σαν Πάολο» και πλέον που φέρει το όνομα του μεγαλύτερου παίκτη που φόρεσε τα κυανόλευκα («Ντιέγκο Μαραντόνα») με φόντο τον επιβλητικό όγκο του Βεζούβιου- θα υψωθεί το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Για τρίτη φορά στην ιστορία των «παρτενοπέι» και πρώτη χωρίς τον Αργεντινό στις τάξεις τους.

Για την ακρίβεια θα γίνει την επόμενη χρονιά από τον θάνατο του...

Με τον καλπασμό της ομάδας του Σπαλέτι (σ. προσωπική δικαίωση και για τον ίδιο, αφού αποτελεί το πρώτο του σκουντέτο, παρότι πέρασε κι από άλλους μεγάλους πάγκους στην καριέρα του) να μην μπορεί να τον ακολουθήσει κανείς από τις συνήθεις «μνηστήρες» του τίτλου, τα αφιερώματα για το πιο εύκολο πρωτάθλημα στα χρονικά των Ναπολιτάνων ετοιμάζονται, αφού πλησιάζει η μαθηματική εξασφάλιση του, με σημείο τριβής ν’ αποτελεί ποιος είναι ο παίκτης κλειδί στην επική πορεία προς τον τίτλο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δείχνουν προς την πλευρά του Xβίτσα Kβαρατσχέλια. Είναι ενδεικτικό ότι για ν’ αποφύγουν τα ...σαρδάμ στην αναφορά του ονόματος γλωσσοδέτη του Γεωργιανού εξτρέμ του έδωσαν το προσωνύμιο (με προφανείς παραπομπές...) «Κβαραντόνα».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο 22χρονος ξερακιανός ακραίος επιθετικός από την Τιφλίδα είναι ο «καταλύτης» αυτής της ομάδας.

Το ...ηλεκτρικό του παιχνίδι δεν έχει ταίρι και δεν ματσάρεται από μοναδικό μαρκάρισμα, αφού στο ένας εναντίον ενός είναι ασταμάτητος.

Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι είναι στην ...μόδα, όπως κάθε τι «εξωτικό» και νέο, αποτελώντας το «κόλπο γκρόσο» μεταγραφικά όχι μόνο του περασμένου καλοκαιριού αλλά και πολλών ακόμη νωρίτερα, με τον τεχνικό διευθυντή των Ναπολιτάνων, Κριστιάνο Tζιουντόλι να βρίσκει «φλέβα χρυσού» στην, άσημη, Ντιναμό Μπατούμι.

Εκεί που άλλοι δεν κοίταζαν καν...

Ωστόσο, όλα τα ανωτέρω μοιάζουν να επισκιάζουν τα πεπραγμένα του Βίκτορ Όσιμεν που έχοντας πετύχει περίπου το 1/3 των γκολ της Νάπολι στο πρωτάθλημα (21 στα 66) πραγματοποιεί την καλύτερη από τις τρεις χρονιές του στον ιταλικό Νότο στο σκοράρισμα (10 και 14 γκολ αντίστοιχα τα δύο πρώτα χρόνια) όντας ο αρχισκόρερ του Καμπιονάτο.

Φυσικά και έχει ευνοηθεί από την παρουσία του Γεωργιανού και το στυλ παιχνιδιού του Σπαλέτι, αλλά το ότι αποτελεί τη βάση της επιτυχίας έγινε κατανοητό και στους πλέον αδαής στις δύο ήττες από τη Μίλαν για πρωτάθλημα και Champions League, που ήρθαν εν τη απουσία του (και παρόντος του... Κβαραντόνα).

Ειδικά στο ευρωπαϊκό ματς οι Ναπολιτάνοι δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών αλλά τους έλειψε το «βαρύ πυροβολικό» τους. Και το «φονικό ένστικτο» του.

Αυτός που πέτυχε τρία από τα πέντε γκολ κατά της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον προηγούμενο γύρο φέρνοντας την Νάπολι για πρώτη φορά στην ιστορία της (ούτε με Μαραντόνα το είχε πετύχει...) στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Η επικείμενη επιστροφή του 24χρονου Νιγηριανού στον επαναληπτικό αυξάνει (παρά τις απουσίες, λόγω καρτών των κομβικών Ανγκισά και Κιμ) όχι μόνο τη δύναμη πυρός, εφόσον είναι στην προτέρα κατάσταση, της Νάπολι αλλά και τις ελπίδες της για να τη βγάλει ο «δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη» στο... Βόσπορο!