Τσέλσι: Ο Λάμπαρτ κάλεσε τους παίκτες του να διαψεύσουν τους επικριτές

Ο Φρανκ Λάμπαρντ τόνισε στους παίκτες της Τσέλσι να αποδείξουν ότι ο κόσμος κάνει λάθος, αποκλείοντας την Ρεάλ Μαδρίτης από το Champions League.

Τσέλσι: Ο Λάμπαρτ κάλεσε τους παίκτες του να διαψεύσουν τους επικριτές

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει την κάτοχο του τίτλου στο πρώτο παιχνίδι του προημιτελικού στο Μπερναμπέου το βράδυ της Τετάρτης υποφέροντας από έλλειψη φόρμας και αυτοπεποίθησης.

Ο σύλλογος έχει κερδίσει μόλις τέσσερα από τα τελευταία 20 παιχνίδια της Premier League και βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι θα πρέπει να κερδίσει το Champions League για να παίξει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μεγάλο φαβορί για να προχωρήσει στην τετράδα.

Ο Λάμπαρντ είναι υπεύθυνος μόλις από την περασμένη Πέμπτη. Ο Γκρέιαμ Πότερ απολύθηκε από την προπονητική του θέση πριν από εννέα ημέρες και ο βοηθός του Μπρούνο Σάλτορ τέθηκε επικεφαλής για την ισοπαλία 0-0 με τη Λίβερπουλ πριν αποχωρήσει.

Αλλά ο Λάμπαρντ πιστεύει ότι η Τσέλσι έχει αυτό που χρειάζεται για να προκαλέσει ανατροπή. Όταν ρωτήθηκε αν θα χρησιμοποιήσει προς όφελός του το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί όλων για την πρόκριση, απάντησε: "Δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο στο ποδόσφαιρο από το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι ο κόσμος κάνει λάθος, να είσαι το αουτσάιντερ και να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα στα οποία έχω συμμετάσχει. Νομίζω ότι είναι μια ωραία πρόκληση για εμάς. Δεν ανησυχώ γι' αυτό. Όσον αφορά την πίεση, δεν ανησυχώ γι' αυτό. Το ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο είναι πίεση. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς την πίεση δεν είσαι μεγάλος σύλλογος, δεν είσαι μεγάλος παίκτης ή συμμετέχων σε αυτό.

Πρέπει να κατανοήσουμε τις δυνάμεις της ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, τις αρετές της στην κατοχή και το ατομικό της ταλέντο. Πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας εκτός μπάλας, να κατανοήσουμε τις απειλές.

Υπάρχουν κάποιες πολύ ξεκάθαρες απειλές ατομικά στην ομάδα τους, οι τρόποι με τους οποίους η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να σκοράρει και να σκοράρει τακτικά και πώς θέλει να ελέγχει το παιχνίδι. Έτσι πρέπει να είμαστε αμυντικά καλοί απέναντι σε αυτό. Αλλά πρέπει επίσης να δείξουμε τις δικές μας δυνάμεις στο παιχνίδι μας. Πρέπει να έχουμε πίστη, πρέπει να ακολουθήσουμε την ιδέα, διότι σε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου το μεγαλύτερο πράγμα μπορεί μερικές φορές να είναι η νοοτροπία - να ακολουθούμε την ιδέα, κάτω από πίεση. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι στο σημείο με το παιχνίδι μας για να το μεταφέρουμε στο Στάμφορντ Μπριτζ μπροστά στους οπαδούς μας".

Ο Λάμπαρντ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας της Τσέλσι που κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της πριν από 11 χρόνια, αποκάλυψε ότι έχει λάβει μηνύματα από πρώην συναδέλφους του στην Τσέλσι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προσωρινού προπονητή Γκους Χίντινκ (θητείες τις σεζόν 2008-2009 και 2015-16), που του εύχονται τα καλύτερα.

Και πρόσθεσε: "Έχω ανταλλάξει κάποια μηνύματα με μερικούς ανθρώπους - προφανώς πολλοί άνθρωποι σχετίζονται με την Τσέλσι, ο Γκους Χίντινκ, πρώην προπονητές και άνθρωποι του παιχνιδιού.

Υπάρχουν παραλληλισμοί (με το 2012), αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαι προσεκτικός κάνοντας αυτόν τον παραλληλισμό. Έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, αρχής γενομένης από αύριο. Οπότε υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στο να προσπαθήσουμε, αν μπορούμε, να δημιουργήσουμε το δικό μας μικρό κομμάτι ιστορίας".