Όταν η FIFA (μας) τρολάρει... (vids)

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία τα έβαλε με τους απόντες Μέσι – «CR7» κι οι υπόλοιποι μαζί της, που το γκολ του Μπέϊλ, κατά πολλούς κορυφαίο των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πήρε το «βραβείο Πούσκας»

Όταν η FIFA (μας) τρολάρει... (vids)

Δεν είχε τελειώσει η απονομή των βραβείων FIFA, όταν «πηγές» της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για την απουσία των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του καιρού μας, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο (ή με αντίστροφη σειρά, αν προτιμάτε...) μιλώντας για «δυσφήμιση του αθλήματος», εκ μέρους τους.

Φυσικά ουδείς βγήκε, επίσημα, να τα βάλει με τα δύο σύγχρονα «ιερά τέρατα» του «βασιλιά των σπορ», από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Πως θα μπορούσε, αφού κάθε κίνηση κι ενέργεια τους ενεργοποιεί κύκλο εργασιών δισεκατομμύριων, ενώ το προσωπικό τους μάρκετινγκ πολλές ομάδες θα ζήλευαν.

Είναι το πιθανότερο, αμφότεροι, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα, να μην ήθελαν να προστεθούν στους χειροκροτητές του Μόντριτς. Ο Μέσι, άλλωστε, είχε μόνο μια υποψηφιότητα, για το καλύτερο γκολ, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε δώσει κι ένα μήνα πριν, στα βραβεία της UEFA, τα «διαπιστευτήρια» του, ότι δεν είναι του γούστου του τελετές όπου δεν κερδίζει.

Δίχως καμιά διάθεση υπεράσπισής τους (δεν μ’ έχουν ανάγκη άλλωστε) και δίχως ν’ αμφιβάλλω για το υπερμεγέθες «ΕΓΩ» αμφοτέρων, μήπως θα έπρεπε εκεί στο διευθυντήριο της FIFA να κάνουν και λίγη αυτοκριτική;

Η επιλογή ημερομηνίας διεξαγωγής των βραβείων συνέπεσε με αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές στα μεγάλα πρωταθλήματα κι ένα ακόμη ταξίδι θα καταπονούσε τους ήδη υπερφορτωμένους με κόπωση, από Μουντιάλ, και συλλογικές υποχρεώσεις, οργανισμούς των δύο αστέρων.

Θα πείτε –και σωστά– οι υπόλοιποι πως πήγαν;

Πράγματι είναι ασέβεια προς εκείνους η απουσία τους, αλλά μόνο ο Μόντριτς π.χ θα μπορούσε να βγει και να τους εγκαλέσει για την απουσία τους.

Η FIFA με τον προγραμματισμό της (λες και χάθηκαν οι ημερομηνίες...) έδωσε και στους δύο το τέλειο «άλλοθι».

Όχι πως το χρειάζονταν, αφού με την πορεία τους έχουν αποκτήσει το δικαίωμα να βρίσκονται όπου εκείνοι θέλουν. Ειδικά σε εκδηλώσεις που θέλουν να μοιάσουν στα Όσκαρ κι όπου δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία.

Έλλειμμα κύρους

Ωστόσο, πέραν του προγραμματισμού, αν η ύπατη ποδοσφαιρική αρχή θέλει να «αναγκάσει» άπαντες να είναι παρόντες, πρέπει να δώσει κύρος στα βραβεία της.

Τις προάλλες γράφαμε για τη θυμηδία που προκάλεσε η απουσία κάποιου Γάλλου, θριαμβευτή του Μουντιάλ, στην 3αδα των υποψηφίων του βραβείου «The Best». Γεγονός που, ουσιαστικά, αποδομεί την αξία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Του κορυφαίου «προϊόντος» της FIFA.

Σα να μην έφτανε αυτό, η απονομή του βραβείου του καλύτερου γκολ στον Μοχάμεντ Σαλάχ προκάλεσε νέο γύρο αμφισβήτησης.

Διότι αγνοήθηκε το “ψαλίδι” του Γκάρεθ Μπέίλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, Το κατά πολλούς ωραιότερο γκολ στην ιστορία του κατά τεκμήριο κορυφαίου αγώνα της σεζόν, σε διασυλλογικό επίπεδο!

Εκείνο που έδωσε ξανά το προβάδισμα, στην μετέπειτα τροπαιούχο Ρεάλ Μαδρίτης, έμεινε πίσω από το σόλο του Αιγύπτιου, κόντρα στην Έβερτον, στην ψηφοφορία των εκλεκτόρων, παικτών, δημοσιογράφων και του κοινού.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του (συμπαίκτη του Σαλάχ, στην Λίβερπουλ) Τζέϊμς Μίλνερ: «Συγχαρητήρα Μοχάμεντ, που το 7ο καλύτερο σου γκολ βγήκε κορυφαίο στην FIFA !»

Με τα σόσιαλ μίντια να παίρνουν...φωτιά, αναρωτώμενα αν η FIFA μας...τρολάρει ομαδικά!

O Ράϊαν Μέϊσον, παλαίμαχος των Τότεναμ και Χαλ δεν έχει αμφιβολία, αφού δήλωσε σχετικά: «Η αξιοπιστία του βραβείου χάθηκε κατά πολύ. Δεν ήταν καν το καλύτερο γκολ της Πρέμιερ Λιγκ του Σαλαχ. Πως είναι δυνατόν να πέρασε του Μπέϊλ;»

Το τρομερό είναι πως του «ψαλίδι» του Ουαλλού είναι σαν να μην...έγινε ποτέ!

Δεν ήταν καν στα υπόψηφια τρία γκολ για το κορυφαίο των διοργανώσεων της UEFA. Εκεί όπου ένα άλλο ψαλίδι (εκείνο του Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στη Γιουβέντους) συγκέντρωσε τις προτιμήσεις εκνευρίζοντας, περαιτέρω, τον Βρετανό, που δικαίως –όπως όλοι μας- αναρωτιέται με ποια κριτήρια δίνονται οι ψήφοι κι οι διακρίσεις...