Ο Μόγιες επαινεί την αντίδραση της Γουέστ Χαμ στην απογοήτευση των οπαδών της

Ο Ντέιβιντ Μόγιες εξήρε την αντίδραση της ομάδας του στους οπαδούς που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους προς το πρόσωπό του μετά τη ζωτικής σημασίας νίκη της Γουέστ Χαμ με 1-0 επί της Φούλαμ το Σάββατο.

Ο Μόγιες επαινεί την αντίδραση της Γουέστ Χαμ στην απογοήτευση των οπαδών της

Ένα πανό που έγραφε "Moyes Out" ήταν ορατό στο εκτός έδρας γήπεδο του Craven Cottage.

Η διπλή αλλαγή του Μόγιες στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Ντάνι Ινγκς και ο Πάμπλο Φορνάλς αντικαταστάθηκαν από τους Σαΐντ Μπενραχμά και Φλιν Ντάουνς, έγινε δεκτή με συνθήματα του τύπου "δεν ξέρεις τι κάνεις".

"Δεν μπορώ πραγματικά να απαντήσω σε αυτό. μπορώ;" δήλωσε ο Μόγιες για την απογοήτευση των οπαδών. "Μπορούν να το κάνουν αυτό αν το επιλέξουν".

Όταν ρωτήθηκε αν τα συνθήματα εναντίον της ομάδας του προσθέτουν περιττή πίεση, ο Μόγιες απάντησε: "Μπορεί να το κάνει ναι. Αλλά πρέπει να πω ότι η αντίδραση των παικτών και ο τρόπος με τον οποίο προχώρησαν μετά το μεσοβδόμαδο αποτέλεσμα και συσπειρώθηκαν για να πάρουν ένα αποτέλεσμα σήμερα, το οποίο και έκαναν, με θαυμάσιο τρόπο υπό την καθοδήγηση του Ντέκλαν και των παικτών.

"Πρέπει να πω ότι ήταν μια πολύ καλή και δυνατή εμφάνιση".

Το αυτογκόλ του Χάρισον Ριντ στο πρώτο ημίχρονο οδήγησε τη Γουέστ Χαμ στη νίκη με 1-0 επί της Φούλαμ και ανέβασε την ομάδα του Μόγιες στη 13η θέση, τρεις βαθμούς μακριά από τη ζώνη υποβιβασμού της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Μόγιες θέλησε να τονίσει τη σημασία του δεύτερου ματς με ανέπαφη εστία της ομάδας του σε τρεις αγώνες, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Σαουθάμπτον την περασμένη Κυριακή - παρά την ήττα με 5-1 από τη Νιούκαστλ στο Στάδιο του Λονδίνου την Τετάρτη.

"Έπρεπε να αμυνθούμε αρκετά καλά για περιόδους και νομίζω ότι το κάναμε αυτό", πρόσθεσε ο προπονητής της Γουέστ Χαμ. "Δεν είναι μόνο η δεύτερη εκτός έδρας νίκη της σεζόν, αλλά και η δεύτερη νίκη μέσα σε μια εβδομάδα. Δύο καθαρές νίκες σε μια εβδομάδα. Δύο νίκες με 1-0 σε μια εβδομάδα.

"Στη θέση μας ήξερα ότι έπρεπε να κερδίσουμε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια και το παλέψαμε με πείσμα σήμερα και βρήκαμε τον τρόπο να πάρουμε ένα αποτέλεσμα, πετύχαμε ένα γκολ και πήραμε μια ευκαιρία. Η Φούλαμ έπαιξε καλά, αλλά εμείς αμυνθήκαμε πολύ καλά. Τους δυσκολέψαμε".

Ο αρχηγός της Γουέστ Χαμ, Ντέκλαν Ράις, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τον Μόγιες μετά την ήττα της Τετάρτης από τη Νιούκαστλ και τόνισε τη σημασία της επιθυμίας της ομάδας να ανακάμψει από τη βαριά ήττα της μεσοβδόμαδης αγωνιστικής.

"Κάθε φορά που βρεθήκαμε σε μια θέση όπου υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τη δουλειά του, ανεβήκαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι", δήλωσε ο Ράις. "Είπα στα αποδυτήρια ότι το να ανακάμψουμε όπως κάναμε από το Νιούκαστλ τις προάλλες είναι μια κορυφαία αντίδραση.

"Αυτό κάνουν οι καλές ομάδες, δεν μένουν στο παρελθόν, προχωρούν μπροστά. Από την Τετάρτη είπαμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι.

"Δεν ήμασταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σήμερα, αλλά χωρίς την μπάλα δείξαμε τη σταθερότητα που ίσως δεν έχουμε δείξει όλη τη σεζόν, όσον αφορά την άμυνα, τις σέντρες, τις απομακρύνσεις, τα μαρκαρίσματα και στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε δύο ή τρεις. Είναι μια τεράστια νίκη".

Η Γουέστ Χαμ επιστρέφει στη δράση την Πέμπτη με το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League κόντρα στην Γκεντ.