Μίλαν: Ο Πιόλι έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της παρά το 0-0

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, παραδέχτηκε ότι μετανιώνει για την εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου για την ομάδα του, δηλώνοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, όχι όμως και η απόδοση.

Μίλαν: Ο Πιόλι έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της παρά το 0-0

Η Μίλαν έμεινε στο απογοητευτικό 0-0 με την Έμπολι στο Σαν Σίρο, και ήταν ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στην κατοχή της μπάλας και στις ευκαιρίες, αλλά για άλλη μια φορά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις στιγμές ποιότητας που απαιτούνταν για να ξεκλειδώσουν το παιχνίδι.

Μετά το 4-0 επί της Νάπολι την περασμένη αγωνιστική είναι απορίας άξιον πώς η ομάδα συνεχίζει να είναι τόσο ασταθής στο πρωτάθλημα, αν και στο δεύτερο ημίχρονο ακυρώθηκε ένα πέναλτι καθώς και ένα γκολ του Ολιβιέ Ζιρού για χέρι.

Ο Στέφανο Πιόλι μίλησε μετά τον αγώνα στο Sky Italia για να αναλογιστεί την απογοητευτική βραδιά για την ομάδα του, καθώς έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία:

"Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε και μπορεί να μετανιώσουμε για το πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε με μεγάλη ένταση και μεγάλη πίεση, δεν δεχτήκαμε τίποτα και κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε για να κερδίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η μπάλα δεν μπήκε μέσα. Βλέπω μια υγιή ομάδα. Είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα, όχι μια αρνητική εμφάνιση", δήλωσε.

Είστε απογοητευμένοι από τον Ρέμπιτς και τον Οριγκί;

"Τα γκολ αναμένονται από τους επιθετικούς. Οι ψηλότεροι αμυντικοί θα μας έδιναν περισσότερο πλάτος στο πρώτο ημίχρονο και έπρεπε να γεμίσουμε καλύτερα την περιοχή όχι μόνο με τους επιθετικούς. Η ομάδα έπαιξε ένα καλό ματς, αλλά κάτι μας έλειπε".

Οι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι του ίδιου επιπέδου με τους βασικούς...

"Η απόφαση θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν ο Ρέμπιτς είχε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, αν ο Οριγκί είχε σκοράρει με λίγη περισσότερη τύχη με το τακουνάκι... Ο Ντε Κετελαίρ κάνει ό,τι πρέπει να κάνει στην προπόνηση για να με πείσει, δουλεύει το ίδιο σκληρά με τους συμπαίκτες του.

Τότε είχα ήδη αλλάξει πολλά και δεν ήθελα να υπερβάλλω. Όλοι λέγατε 'επιτέλους τρεις μεσοεπιθετικοί' και σήμερα... Οι επιλογές γίνονται. Ο Τσαρλς πρέπει να είναι έτοιμος και προπονείται πολύ καλά, είναι ένα ώριμο παιδί. Μετά θα κάνω τις δικές μου επιλογές".

Ποιο παιχνίδι ήταν σήμερα;

"Πάει πολύς καιρός από τότε που παίξαμε με αυτή την ένταση, τη συμπαγή συμπεριφορά και την επιθυμία να μην αφήσουμε τους αντιπάλους να παίξουν. Λυπάμαι, είμαστε η Μίλαν, αλλά κατά τη γνώμη μου ως προπονητής επιστρέφουμε στα επίπεδά μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Το παιχνίδι μας βελτιώνεται"."

Πώς θα παίξει η Μίλαν απέναντι στη Νάπολι;

"Δεν έκανα τίποτα ιδιοφυές. Αύριο το πρωί θα πω στην ομάδα ένα πράγμα: στη Νάπολη χρειαζόμασταν τους βαθμούς περισσότερο από αυτούς. Την Τετάρτη θα έχουμε μεγάλο κίνητρο και θα παίξουμε και οι δύο με μεγάλη ενέργεια.

Περιμένω μια δυνατή Νάπολι, ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από το πρωτάθλημα. Ίσως αλλάξουμε κάτι, γιατί η Νάπολι έχει θέσεις που μας δημιούργησαν και θα μπορούσαν να μας δημιουργήσουν προβλήματα.

Το να παίζεις το Champions League εδώ στο Σαν Σίρο είναι φανταστικό. Η Νάπολι είναι μια σπουδαία ομάδα. Στη συνέχεια, όπως συνέβη σε εμάς, χάσαμε για να ξοδέψουμε τόσα πολλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. κάτι στο πρωτάθλημα".