Παρί Σεν Ζερμέν: Στην προπόνηση ο Αλ Κελαϊφί

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, απευθύνθηκε στην ομάδα στα αποδυτήρια πριν παρακολουθήσει την προπόνηση την Παρασκευή (7/4) το πρωί, καθώς οι πρωταθλητές Γαλλίας προσπαθούν να σταματήσουν ένα κακό σερί αποτελεσμάτων και εμφανίσεων που απειλεί να θέσει την σεζόν τους σε κρίση.

Παρί Σεν Ζερμέν: Στην προπόνηση ο Αλ Κελαϊφί

Η Παρί Σεν Ζερμέν υπέστη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα την Κυριακή, με 1-0 από την Λυών, ενώ η εβδομάδα που πέρασε σημαδεύτηκε και από εξωαγωνιστικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον του Λιονέλ Μέσι και τα δικαιώματα εικόνας του Κιλιάν Εμπαπέ, μετά την δήλωση που έκανε ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας μέσω Instagram την Πέμπτη.

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί πέταξε κατευθείαν από την Λισαβόνα, όπου συμμετείχε στο συνέδριο της UEFA, στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα και ήταν παρών όταν ο προπονητής Κριστόφ Γκαλτιέ έκανε προπόνηση στο Camp des Loges, το προπονητικό κέντρο του συλλόγου. Ο πρόεδρος της Παρί εθεάθη σε μια μακρά συζήτηση με τον αθλητικό διευθυντή Λουίς Κάμπος, ο οποίος ήταν επίσης παρών, πριν περάσει για να μιλήσει με τον Γκαλτιέ και να παρακολουθήσει τους παίκτες κατά την διάρκεια μιας ανοιχτής προπόνησης το πρωί της Παρασκευής.

Στη συνέχεια, ο Γκαλτιέ αποκάλυψε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι ο πρόεδρος του συλλόγου απευθύνθηκε απευθείας στους παίκτες, μετά από μια απογοητευτική πορεία που είδε τον σύλλογο να υφίσταται οκτώ ήττες από την αλλαγή του έτους.

"Ο πρόεδρος ήρθε και μας μίλησε στα αποδυτήρια και ό,τι λέγεται στα αποδυτήρια παραμένει στα αποδυτήρια. Αλλά ήταν σημαντικό γι' αυτόν να είναι εκεί.

Η τρέχουσα κατάσταση είναι απαράδεκτη. Πρέπει να αντιδράσουμε. Χρειαζόμαστε απόλυτη δέσμευση και συγκέντρωση στο αποτέλεσμα. Όταν οι παίκτες είναι στην ίδια σελίδα και πλήρως αφοσιωμένοι, μπορούμε να αποδώσουμε καλά".

Ο πρώην προπονητής της Λιλ και της Νις δέχεται αυξημένη πίεση μετά την ήττα από την Λιόν. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από μια εμφάνιση κάτω του μετρίου σε όλους τους τομείς, με τον μέσο Ντανίλο Περέιρα να δηλώνει μετά το ματς ότι "δεν τα έδωσαν όλα".

Ο Γκαλτιέ εξήγησε ότι είχε απευθυνθεί στους παίκτες νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και είχε επιβλέψει τις ατομικές συναντήσεις:

"Μίλησα με τους παίκτες μου μετά το παιχνίδι, όταν ξεκινήσαμε την προπόνηση της εβδομάδας την Τρίτη. Τους εξήγησα και τους ζήτησα να δείξουν μεγαλύτερη αφοσίωση και να δείξουν περισσότερη προσωπικότητα. Πρέπει επίσης να σέβονται περισσότερο τις οδηγίες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αυτό σχετίζεται με το στήσιμο και την αφοσίωσή μας, που δεν ήταν αρκετά".

Όταν ρωτήθηκε αν περιμένει αντίδραση από την ομάδα, συνέχισε: "Δεν ήταν ένας διάλογος, αλλά μια ομιλία για την τρέχουσα κατάσταση. Στη συνέχεια συναντήθηκα με ορισμένους παίκτες ξεχωριστά, για να μιλήσω συγκεκριμένα για ορισμένα πράγματα και τις σκέψεις μου. Υπήρχε το σύνολο της ομάδας και μεμονωμένες περιπτώσεις. Μετά από αυτές τις συζητήσεις δεν ήμουν στα αποδυτήρια, οπότε δεν ξέρω αν αυτοί οι παίκτες μίλησαν μεταξύ τους για τις συζητήσεις. Αλλά όλοι έχουν προπονηθεί καλά αυτή την εβδομάδα".

Ο Γκαλτιέ ασχολήθηκε επίσης με την πρόσφατη καταγγελία του Εμπαπέ σχετικά με ένα βίντεο του συλλόγου που προωθούσε την ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας. Ο Εμπαπέ δήλωσε στο Instragram την Πέμπτη ότι δεν συμφωνεί με το βίντεο, στο οποίο ο Εμπαπέήταν ο μοναδικός συνεντευξιαζόμενος, και πρόσθεσε ότι ο σύλλογος δεν είναι "Κιλιάν Σεν-Ζερμέν".

Ο Γκαλτιέ δήλωσε: "Είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω γι' αυτό. Αφορά τον Κιλιάν και τον σύλλογο. Σήμερα το πρωί ήταν πολύ χαμογελαστός, αφοσιωμένος. Επίσης, διέκοψε την προπόνησή του λόγω ενός μικρού προβλήματος στο ισχίο, αλλά αυτό δεν θα τον επηρεάσει να παίξει με τη Νις (το Σάββατο το βράδυ).

Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο αντίδρασης. Ξέρω ότι υπήρξαν πολλές συζητήσεις μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου και του Κιλιάν. Μου φαίνεται ότι πρόκειται για μια παρεξήγηση και το θέμα έχει λήξει".

Η Γκαλτιέ δεν θα έχει στη διάθεσή της για το ταξίδι στη Νίκαια τους Μάρκο Βεράτι (προσαγωγός), Χουάν Μπερνάτ (αστράγαλος), Νεϊμάρ (αστράγαλος), Πρέσνελ Κιμπέμπε (αχίλλειος) και Νόρντι Μουκιέλε.