Τότεναμ: Τέλος και ο Παρατίτσι

Ο Φάμπιο Παρατίτσι παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαίρου της Τότεναμ εν αναμονή της έκβασης της έφεσης που άσκησε κατά της παγκόσμιας απαγόρευσης ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο.

Τότεναμ: Τέλος και ο Παρατίτσι

Η αποχώρηση του Φάμπιο Παρατίτσι ακολουθεί την απόφαση της FIFA την Τετάρτη να παρατείνει τον αποκλεισμό του από την ιταλική ομοσπονδία (FIGC) για φερόμενη οικονομική ατασθαλία.

Ο 50χρονος συναντήθηκε με τους παίκτες την Παρασκευή για να εξηγήσει την κατάσταση και αποφασίστηκε, σε συνεργασία με τον σύλλογο, ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του μέχρι την έκβαση της έφεσής του στις 19 Απριλίου.

Ο Ιταλός είναι ένα από τα 11 πρώην στελέχη της Γιουβέντους που αποκλείστηκαν από το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού η FIGC χρησιμοποίησε νέα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε μια ξεχωριστή ποινική έρευνα, γνωστή ως Prisma, για να ανοίξει ξανά μια υπόθεση που έχασε πέρυσι τέτοια εποχή.

Η απαγόρευση αφορούσε επίσης τον τότε πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος τιμωρήθηκε με 24 μήνες αποκλεισμό, καθώς και τον πρώην παίκτη της Γιουβέντους που έγινε διευθυντής, Πάβελ Νέντβεντ, ο οποίος απαγορεύτηκε για οκτώ μήνες. Η ιταλική ομάδα έχει έκτοτε υποστεί αφαίρεση 15 βαθμών για τη φετινή σεζόν της Serie A.

Και οι 11 αρνούνται κάθε αδίκημα και η έφεση κατά των κυρώσεων της FIGC θα εκδικαστεί από την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή τον επόμενο μήνα.

Ο Φάμπιο Παρατίτσι επρόκειτο να ηγηθεί των προσπαθειών των Σπιρουνιών για τον εντοπισμό του αντικαταστάτη του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος αποχώρησε από τον ρόλο του ως προπονητής του συλλόγου του βόρειου Λονδίνου την περασμένη Κυριακή.

Ο Παρατίτσι εντάχθηκε στην Τότεναμ τον Ιούνιο του 2021 και βοήθησε τον σύλλογο να τερματίσει στην πρώτη τετράδα κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-22.

Η αποχώρησή του αφήνει τον πρόεδρο των Σπιρουνιών, Ντάνιελ Λέβι, επί του παρόντος χωρίς μόνιμο προπονητή πρώτης ομάδας ή εκτελούντα χρέη διευθυντή ποδοσφαίρου.

Το πρώην Νο 2 του Κόντε, ο Κριστιάν Στελίνι, θα αναλάβει την πρώτη ομάδα των ανδρών μέχρι το τέλος της σεζόν. Βοηθός του θα είναι ο Ράιαν Μέισον, ο οποίος έπαιξε για τα Σπιρούνια μεταξύ 2008-16 και ήταν προσωρινός προπονητής μετά την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο το 2021.