Το «Trophee Kopa» και η «Χρυσή Μπάλα» των γυναικών!

Το France Football αυξάνει τη γκάμα των βραβείων που θα απονέμει κάθε χρονιά, προσθέτοντας τρόπαιο για γυναίκες αλλά και παίκτες κάτω των 21.

Το «Trophee Kopa» και η «Χρυσή Μπάλα» των γυναικών!

Προφανώς ορμώμενοι από την δεδομένη παγκόσμια απήχηση που έχει το βραβείο «Χρυσή Μπάλα», οι ιθύνοντες του «France Football» αποφάσισαν να... μεγαλώσουν την οικογένεια των ετήσιων ποδοσφαιρικών βραβεύσεων. Εκτός λοιπόν από τη «Χρυσή Μπάλα» που θεσπίζεται από το 2018 για το γυναικείο ποδόσφαιρο, ανακοινώθηκε ότι από εφέτος θα απονέμεται και το «Trophee Kopa», που θα παραλαμβάνει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής ηλικίας κάτω των 21 ετών.

Το εν λόγω βραβείο φέρει το όνομα του πρώτου Γάλλου που κατέκτησε την «χρυσή μπάλα», του διάσημου επιθετικού Ρεϊμόν Κοπά, ο οποίος το 1958 παρέλαβε την κορυφαία διάκριση. Παίκτης της Ρεμς, της Ανζέ και της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κοπά έγραψε ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ως ένας από τους πλέον χαρισματικούς σκόρερ της εποχής.

Όσον αφορά στη διαδικασία επιλογής του κορυφαίου νεαρού, οι συντάκτες του έγκυρου γαλλικού περιοδικού, θα καταλήγουν σε έναν κατάλογο από δέκα ποδοσφαιριστές, απ΄ όπου κάτοχοι της «χρυσής μπάλας» θα ψηφίζουν προκειμένου ν΄ αναδειχθεί ο καλύτερος της χρονιάς. Επικρατέστερος για το πρώτο «Τrophee Kopa» θεωρείται -και δικαίως- ο Γάλλος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών, ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Μουντιάλ 2018 από τους «τρικολόρ».

Σημειώνεται πως η επιλογή για την «χρυσή μπάλα» στο γυναικείο ποδόσφαιρο θα γίνει -όπως και για τους άνδρες- από την συντακτική ομάδα του «France Football», ενώ υπενθυμίζεται, πως από το 2008 την κορυφαία διάκριση έχουν μονοπωλήσει ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέντε βραβεία έκαστος. Οι τελικοί υποψήφιοι και για τα τρία βραβεία, θ΄ ανακοινωθούν στις 8 Οκτωβρίου, ενώ η απονομή θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ