Καταγγελία της Σαχτάρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους κανονισμούς της FIFA

Η κόντρα της Σαχτάρ με την FIFA καλά κρατεί με την ουκρανική ομάδα να καταγγέλλει την ομοσπονδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταγγελία της Σαχτάρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους κανονισμούς της FIFA

Η FIFA τον Ιούνιο του 2022 πήρε την απόφαση να χορηγήσει άδεια στους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδας της Ουκρανίας να αναστείλουν τα συμβόλαια τους λόγω του πολέμου με τη Ρωσία.

Η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει έως τον Ιούνιο του 2023 και έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της Σαχτάρ. Η ουκρανική ομάδα υπολογίζει ότι έχει ζημιά 40 εκατ. ευρώ εξαιτίας της απόφασης της παγκόσμιας ομοσπονδίας, διότι έχει χάσει ποδοσφαιριστές χωρίς να εισπράξει απολύτως τίποτα.

«Η Σαχτάρ υπέβαλε καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της FIFA σχετικά με τη συνεχιζόμενη αναστολή των συμβάσεων εργασίας από διεθνείς παίκτες και προπονητές.

Αυτή η καταγγελία ακολουθεί την πρόθεση του συλλόγου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου της FIFA για παράταση των προσωρινών τροποποιήσεων. Έχουν ληφθεί μέτρα για την υποβολή αυτής της καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου του προφανούς αντίκτυπου που είχε η απόφαση της FIFA στις δραστηριότητες του συλλόγου στην αγορά της ΕΕ», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Σαχτάρ Σέρχι Πάλκιν.

Θυμίζουμε ότι η Σαχτάρ για το ίδιο ζήτημα είχε προσφύγει στο CAS, αλλά η έφεση της απορρίφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.