Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3: Συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει!

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε άνετα με 3-0 το Γιβραλτάρ στην Πορτογαλία και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024. Μασούρας (11'), Σιώπης (45') και Μπακασέτας (58') τα γκολ. - Επέστρεψε και με... περιβραχιόνιο ο Φορτούνης.

Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3: Συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει!

Από εκεί που σταμάτησε στο περσινό Nations League συνέχισε στα προκριματικά του Euro 2024 η Εθνική Ελλάδας! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση 3-0 του Γιβραλτάρ στο Φάρο της Πορτογαλίας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Τα γκολ για την «γαλανόλευκη» σημείωσαν οι Μασούρας (11'), Σιώπης (45') και Μπακασέτας (58') ενώ οι παίκτες του Πογιέτ είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης χωρίς να απειληθούν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Εξαιρετική παρουσία είχαν οι σκόρερ Μασούρας και Μπακασέτας αλλά και οι Τσιμίκας και Μάνταλος. Τρία δοκάρια με Πέλκα, Μάνταλο και Παυλίδη για την Ελλάδα.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Γκουστάβο Πογιέτ «αιφνιδίασε» τον Χούλιο Ρίμπας αφήνοντας στον πάγκο τον Κώστα Φορτούνη και επιλέγοντας για την βασική σύνθεση τον Δημήτρη Πέλκα.

Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και ως αποτέλεσμα της καλής κυκλοφορίας της μπάλας έφθασαν και στο 1-0. Ο Μπάλντοκ γύρισε έξυπνα στον Γιώργο Μασούρα και εκείνος με ωραίο δεξί σουτ άνοιξε το σκορ στο 11’.

Η «γαλανόλευκη» έφθασε μια ανάσα από το 2-0 στο 36΄ όταν Μάνταλος και Μπακασέτας συνεργάστηκαν άψογα και έφεραν τον Πέλκα σε θέση βολής όμως η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόλεινγκ.

Η ίδια μονότονη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου με την Ελλάδα να έχει την κατοχή συνεχίστηκε και με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Οι… εσωτερικές αλλαγές των γηπεδούχων είχαν μικρή επίδραση στην εικόνα του ματς και οι Έλληνες διεθνείς έφθασαν και σε τρίτο γκολ στο 58’. Ο Μάνταλος έβγαλε μια υπέροχη «σκαφτή» μπαλιά προς τον Μπακασέτα και ο αρχηγός της Εθνικής έκανε το 3-0.

Στο 70ο λεπτό ο Κώστας Φορτούνης πέρασε ως αλλαγή στην θέση του Τάσου Μπακασέτα επιστρέφοντας στην δράση για την Εθνική έπειτα από δύο χρόνια. Μάλιστα, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακούπήρε και το περιβραχιόνιο από τον άσο της Τραμπζονσπορ κατόπιν εντολής του Γκουστάβο Πογιέτ.

Ο Παυλίδης στο 70' μετά από ωραίο γυριστό του σουτ και ο Μάνταλος στο 74' με καρφωτή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Τσιμίκα, σημάδεψαν τα δοκάρια.

Έτσι η Εθνική βρίσκεται στην πρώτη θέση του Β' Ομίλου μαζί με την Γαλλία και την δεύτερη αγωνιστική έχει ρεπό. Η επόμενη υποχρέωσή της στα προκριματικά του Euro είναι τον Ιούνιο απέναντι σε Ιρλανδία (Εντός) και Γαλλία (εκτός).

Μικρογραφία

Γιβραλτάρ-Ελλάδα 0-3

Γήπεδο: «Αλγκάρβε»

Διαιτητής: Ρ. Σάγκι (Νορβηγία)

Σκόρερ: 11’ Μασούρας, 45’ Σιώπης, 58’ Μπακασέτας

Κίτρινες: 71’ Τσιμίκας

Οι ενδεκάδες:

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Χ. Ρίμπας): Κόλεινγκ – Βαλαρίνο (62’ Κούμπες), Τσιπολίνα, Σάρτζεντ, Ολιβέρο - Μπρίτο (85' Τζόλεϊ), Λόπες, Τορίγια (62’ Μουέλι) - Κασκιάρο (85' Στάις), Ρόναν (86' Τσιπολίνα), Γουόκερ

ΕΛΛΑΔΑ (Γ. Πογιέτ): Βλαχοδήμος - Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (86' Γιαννούλης) - Σιώπης, Μάνταλος – Μπακασέτας (70’ Μπακασέτας), Πέλκας (62’ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (86' Χατζηγιοβάνης) – Γιακουμάκης (62’ Παυλίδης)

Ο απεσταλμένος μας από το ΦΩΣ και το fosonline.gr, Σταύρος Λιώσης, θα σας μεταφέρει από κοντά όλο το ρεπορτάζ και τα τελευταία νέα από την αποστολή της Ελλάδας στο Φάρο της Πορτογαλίας για τον αγώνα των προκριματικών του Euro 2024 με το Γιβραλτάρ (24/3, 21:45).