Super Cup Γαλλίας: Στην Ταϊλάνδη ο φετινός τελικός

Στην Ταϊλάνδη θα διεξαχθεί το καλοκαίρι ο φετινός τελικός του γαλλικού Super Cup, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια και την Κυπελλούχο της χώρας.

Super Cup Γαλλίας: Στην Ταϊλάνδη ο φετινός τελικός

Ραντεβού στην Ταϊλάνδη θα δώσουν η ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα της Ligue 1 στη Γαλλία και η Κυπελλούχος της χώρας, με έπαθλο το τρόπαιο του Super Cup.

Η ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου στο γήπεδο «Rajamangala National Stadium» της Μπανγκόκ, με τη διοργάνωση να επιστρέφει στην Ασία μετά από δύο χρόνια που φιλοξενήθηκε στο Ισραήλ.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Σαμπιονά μετά από 28 αγωνιστικές και έχει ξεφύγει με 7 πόντους από τη δεύτερη Μαρσέιγ, 10 «στροφές» πριν το φινάλε στην κατηγορία.

Όσον αφορά το Κύπελλο, το τρόπαιο διεκδικούν στα ημιτελικά Ναντ – Λιόν και Ανεσί – Τουλούζ. Ο τελικός του γαλλικού Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου.

Τέλος, πολυνίκης του Super Cup Γαλλίας είναι η Παρί Σεν Ζερμέν με 11 κατακτήσεις και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Λιόν με 8, ενώ την τρίτη θέση με πέντε τρόπαια μοιράζονται Ρεμς και Σεντ Ετιέν.