Αποσύρεται σε ηλικία 32 ετών ο Μπόγιαν Κρκιτς

Ο Μπόγιαν Κρκιτς έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα μέσω συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Καμπ Νου.

Αποσύρεται σε ηλικία 32 ετών ο Μπόγιαν Κρκιτς

Ο Μπόγιαν Κρκιτς «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 32 ετών.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ανακοίνωσε την απόφασή του σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Καμπ Νου.

Η καριέρα του Κρκιτς ξεκίνησε με φαναταστικό τρόπο, όταν και αγωνιζόταν σε μια από τις καλύτερες ομάδες που είχε ποτέ η Μπαρτσελόνα, χωρίς ωστόσο η συνέχεια να είνα ανάλογη.

Οι προπονητές στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα έχουν αναφέρει ότι σκόραρε περισσότερα από 800 γκολ στα τουρνουά που πήρε μέρος, ενώ το μεγάλο βήμα στην πρώτη ομάδα το έκανε τη σεζόν 2007-08 υπό τις οδηγίες του Φρανκ Ράικαρντ, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα σε ηλικία 17 ετών και 51 ημερών, «σπάζοντας» το ρεκόρ που κατείχε ο Λιονέλ Μέσι.

Τον Μάρτιο του 2011 σε ηλικία 20 ετών ο Μπόγιαν έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία των μπλαουγκράνα, όταν έφτασε τα 100 παιχνίδια και έγινε ο πρώτος παίκτης των Καταλανών που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε τόσο νεαρή ηλικία.

Συνολικά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα πέτυχε 12 γκολ σε 48 αγώνες, κερδίζοντας 10 τρόπαια, ενώ αγωνίστηκε στις Ρόμα, Μίλαν, Άγιαξ, Στόουκ Σίτι, Μάιντζ, Αλαβές και Μόντρεαλ. Τελευταία του ομάδα η ιαπωνική, Βίσελ Κόμπε, όπου έπαιξε τις δύο τελευταίες σεζόν.

Ο 32χρονος είχε μείνει χωρίς ομάδα από τον Φεβρουάριο και τις προηγούμενες ημέρες ο Ζεράρ Πικέ αποκάλυψε δημόσια σε αγώνα της «Kings League» ότι αποσύρεται και θα το κάνει σε μια εκδήλωση στο Καμπ Νου όπου θα είναι παρών και ο Ζοάν Λαπόρτα.

Δείτε τα κορυφαία γκολ που πέτυχε ο Κρκιτς με την φανέλα της Μπαρτσελόνα: