Κόντε: Θέλει Γιούβε, Ίντερ ή Μίλαν αλλά δεν του το επιτρέπει η... φορολογία

Ο Αντόνιο Κόντε φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της θητείας του στην Τότεναμ και τόσο η Μίλαν όσο και οι Ίντερ και Γιουβέντους είναι ανάμεσα στις τρεις προτιμήσεις του για την επόμενη δουλειά του, υποστηρίζει δημοσίευμα.

Κόντε: Θέλει Γιούβε, Ίντερ ή Μίλαν αλλά δεν του το επιτρέπει η... φορολογία

Όπως αναφέρει το Calciomercato.com, φαίνεται ότι τα πρόσφατα σχόλια του Αντόνιο Κόντε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που επικρίνουν τους παίκτες του και την έλλειψη φιλοδοξίας των Σπερς θα του κοστίσουν τη δουλειά του ενδεχομένως ήδη από σήμερα, αλλά είτε η απόλυση έρθει αυτή την εβδομάδα είτε στο τέλος της σεζόν, θα είναι ελεύθερος να ξεκινήσει μια νέα πρόκληση από τότε.

Η ιδέα του είναι ξεκάθαρη: θέλει να επιστρέψει στην Ιταλία για να είναι κοντά στην οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα, ένα συναίσθημα που έγινε πιο βαθύ κατά την περίοδο της εγχείρησής του. Η οικογένειά του έχει την έδρα της στην Ιταλία, ανάμεσα στο Μιλάνο και το Τορίνο, και δεν είναι τυχαίο ότι έχει τρεις προτιμήσεις για την επόμενη δουλειά του: Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν.

Αυτές οι προτιμήσεις είναι και κατά σειρά γιατί θα έλεγε ναι στη Γιούβε ανεξαρτήτως αριθμών και έργου, ενώ η επιστροφή στην Ίντερ θα μπορούσε να υλοποιηθεί λόγω της σχέσης του με τον Μπέπε Μαρότα και τέλος οι πρωταθλητές Ιταλίας είναι μια ομάδα για την οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια στη συνάντηση στο Champions League αλλά όπως και οι Σπερς (που επέκρινε) δεν αναμένεται να ξοδέψουν πολλά.

Ο Κόντε είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στον κόσμο και υπάρχει ένα εμπόδιο σε αυτό το θέμα, επειδή κανένας ιταλικός σύλλογος δεν μπορεί να επωφεληθεί από το διάταγμα ανάπτυξης. Ο 53χρονος έχει τη φορολογική του κατοικία στην Αγγλία εδώ και πάνω από ένα χρόνο και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να επιστρέψει στα παλιά προνόμια.

Η υπογραφή του με την Τότεναμ έφτασε στα τέλη Οκτωβρίου και ως εκ τούτου το σημείο που θα έχει μια διετή παραμονή μακριά από την Ιταλία - η οποία θα του επέτρεπε να έχει και πάλι πρόσβαση στα πλεονεκτήματα του αναπτυξιακού διατάγματος - θα φτάσει μόλις τον Οκτώβριο.

Ως εκ τούτου, όποιος θέλει να προσλάβει τον Κόντε το καλοκαίρι θα πρέπει να πληρώσει ολόκληρο το ακαθάριστο ποσό, πράγμα που σημαίνει ότι αν συμφωνούσε για 5 εκατ. ευρώ καθαρά ανά σεζόν, το ακαθάριστο θα ήταν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ και όχι 7,5 εκατ. ευρώ με το διάταγμα ανάπτυξης.