Ποινή 40 ετών αποκλεισμού από το γήπεδο στον οπαδό που επιτέθηκε στον γκολκίπερ της Σεβίλλης

Με 40 χρόνια αποκλεισμό από το Phillips Stadion, τιμώρησε η διοίκηση της Αϊντχόφεν τον οπαδό της που επιτέθηκε τον περασμένο Φλεβάρη στον τερματοφύλακα της Σεβίλλης, Μάρκο Ντμίτροβιτς, κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα για το Europa League.

Ποινή 40 ετών αποκλεισμού από το γήπεδο στον οπαδό που επιτέθηκε στον γκολκίπερ της Σεβίλλης

Ο 20χρονος είχε προκαλέσει την διακοπή του αγώνα, όταν εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε τον Σέρβο τερματοφύλακα, πριν εκείνος τον ρίξει στο χορτάρι. Ο ολλανδός χούλιγκαν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, με αναστολή ενός μήνα από το Περιφερειακό Δικαστήριο, ενώ η Αϊτχόφεν ανέφερε: «Εκτός από την απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για 40 έτη, η PSV θα κινήσει διαδικασίες για την ανάκτηση τυχόν ζημιών που θα υποστεί ο σύλλογος από την ενέργειά του».

«Επίσης έχει τιμωρηθεί από την Εισαγγελία και με διετή απαγόρευση να πλησιάζει γύρω από το γήπεδο. Εκείνη την περίοδο, λόγω της απαγόρευσης που του είχε επιβληθεί να πλησιάζει στα στάδια για προηγούμενες ανάρμοστες συμπεριφορές, δεν έπρεπε να είναι καθόλου παρών».

Ο άνδρας εξέτιε ήδη ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα μέχρι το 2026, που είχε επιβληθεί από την ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά η PSV ανέφερε ότι είχε εισέλθει στο γήπεδο με εισιτήριο που αγόρασε ένας φίλος του.