Πιόλι μετά την ήττα από την Ουντινέζε: «Σημαίνει ότι ο προπονητής έκανε κακή δουλειά»

Μετά την ήττα από την Ουντινέζε, ο Στέφανο Πιόλι μίλησε στα ΜΜΕ και είχε να απαντήσει σε μερικές δύσκολες ερωτήσεις. Η Μίλαν δυσκολεύτηκε πολύ το 2023 και πλέον κινδυνεύει η είσοδος στην πρώτη τετράδα.

Πιόλι μετά την ήττα από την Ουντινέζε: «Σημαίνει ότι ο προπονητής έκανε κακή δουλειά»

Η Μίλαν έχει κερδίσει μόλις τέσσερα από τα 12 παιχνίδια του 2023 και τα προβλήματα είναι εμφανή. Στην επίθεση, οι Ροσονέρι δεν φαίνεται να μπορούν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και η άμυνα είναι πολύ ασταθής, όντας ιδιαίτερα κακή το Σάββατο (18/3).

Μιλώντας στο Sky Italia, ο Στέφανο Πιόλι παραδέχτηκε ότι για μια τόσο κακή απόδοση μπορεί να κατηγορηθεί μόνο ο προπονητής. Είπε ότι η Μίλαν απλά δεν ήταν αρκετά προετοιμασμένη για την αναμέτρηση και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πιόλι:

Για το παιχνίδι...

«Κακό παιχνίδι. Όταν μια ομάδα παίζει ένα τέτοιο ματς, μόνο στα μισά, δεν ήμασταν ακριβείς ή προσεκτικοί ή έντονοι, σημαίνει ότι ο προπονητής έχει κάνει κακή δουλειά στην προετοιμασία του αγώνα. Μια εμφάνιση που ήταν πολύ κακή για το επίπεδό μας».

Οι δυσκολίες της διπλής υποχρέωσης...

«Θα ήταν σοβαρό αν σκεφτόμασταν ήδη τα προημιτελικά. Το να φτάσουμε στην πρώτη τετράδα είναι απαραίτητο για εμάς, στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος έχουμε πέσει πάρα πολύ και όταν πέφτεις κινδυνεύεις να έχεις αυτά τα ματς».

Απογοητευμένος ή ανήσυχος;

«Σίγουρα απογοητευμένος από τη δουλειά μας, πετύχαμε πολύ λίγα στο πρωτάθλημα. Πάντα υπάρχουν ανησυχίες, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή για να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Απόψε δεν ερμηνεύσαμε καλά το ματς».

Υπάρχει σχέση μεταξύ της αλλαγής σχηματισμού και της επιθετικής ξηρασίας των τελευταίων εβδομάδων;

«Πιστεύω ότι στα άλλα παιχνίδια δεχτήκαμε λίγα και δημιουργήσαμε περισσότερα. Απόψε δυσκολευτήκαμε, ήταν δύσκολο να γίνουμε επικίνδυνοι. Με τον Ρέμπιτς και τον Κρούνιτς επιστρέψαμε στο 4-2-3-1, αλλά πάρα πολλές φορές μιλάμε για σχηματισμούς όταν πρόκειται για ένταση και πολλά άλλα πράγματα που δεν μπορέσαμε να βγάλουμε στο γήπεδο».

Για τον Λεάο...

«Του ζήτησα να είναι αιχμηρός, να είναι επιθετικός. Μερικές φορές ήταν πολύ μακριά από το τέρμα. Δεν είναι θέμα ότι αγωνίζεται, απλά όταν παίρνει λίγες μπάλες τείνει να χαμηλώνει: δεν μπορεί να παίρνει την μπάλα τόσο μακριά από το τέρμα και μετά να ντριμπλάρει 5-6 παίκτες. Προσπαθούμε να τον βάλουμε πιο κοντά στο τέρμα. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Σκέφτεστε μια επιστροφή στο παρελθόν και στο 4-2-3-1 κατά τη διάρκεια της διακοπής;

«Μπορούμε να επιστρέψουμε, θα αξιολογήσουμε τα πάντα. Θα εξαρτηθεί και από τις συνθήκες μας και τις θέσεις των αντιπάλων. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να επιστρέψουμε στο ποδόσφαιρο που μας αρέσει περισσότερο και που μπορούμε να παίξουμε. Πάρα πολλά πράγματα δεν λειτούργησαν απόψε».

Περιμένατε αυτά τα βήματα προς τα πίσω;

«Όχι, απολύτως όχι. Διότι δεν υπήρχαν σημάδια πτώσης των εντάσεων ή άλλων δύσκολων τεχνικο-τακτικών καταστάσεων. Προετοιμάζουμε το παιχνίδι για να έχουμε πάντα πλεονεκτήματα σε ορισμένες καταστάσεις. Ξεκινήσαμε άσχημα και καταλήξαμε χειρότερα. Πρέπει και θα πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα για να κρατήσω τους παίκτες μου πιο συγκεντρωμένους».

Ωστόσο, η πτώση έρχεται μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ...

«Αν σκεφτόμαστε έτσι, τότε γίνεται δύσκολο να παίξουμε στο πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε ξανά το πρωτάθλημα, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των ομάδων που παλεύουν για μια θέση στο Champions League. Προπονώ μια πολύ υπεύθυνη ομάδα, θα μπορέσουμε να αναλύσουμε τα λάθη και θα κατεβάσουμε διαφορετικές παραστάσεις, γιατί σίγουρα θέλουμε να πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα».

Η Μίλαν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση με 48 βαθμούς, αλλά σήμερα μπορεί να πέσει από τη ζώνη του Champions League. Αν η Ρόμα κερδίσει το ντέρμπι με τη Λάτσιο, τότε αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Είναι μια δύσκολη περίοδος για τους παίκτες του Πιόλι, με άλλα λόγια.