Ιμπραΐμοβιτς: «Όλοι θέλουν να νικήσουν την Μίλαν επειδή είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας...»

Ο επιθετικός της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους της κακής φόρμας των «ροσονέρι» το τελευταίο διάστημα, μετά την εκτός έδρας ήττα από την Ουντινέζε το βράδυ του Σαββάτου.

Ιμπραΐμοβιτς: «Όλοι θέλουν να νικήσουν την Μίλαν επειδή είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας...»

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στο Sky Sport, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς προσπάθησε να υπονοήσει ότι υπάρχει ένα διαφορετικό επίπεδο απόδοσης των αντιπάλων όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους πρωταθλητές της Serie A.

«Όταν παίζεις ως πρωταθλητής Ιταλίας είσαι στόχος και ερέθισμα για όλους. Φέτος παίζουμε υπό πίεση σε κάθε παιχνίδι. Όταν παίζεις σε έναν μεγάλο σύλλογο είναι έτσι, όλοι θέλουν να νικήσουν τη Μίλαν επειδή είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας», εξήγησε ο Σουηδός επιθετικός.

«Κοιτάξτε την Ουντινέζε, όταν σκοράρει γκολ, μοιάζει σαν να πέτυχε γκολ σε τελικό. Αλλά είναι επίσης δίκαιο γιατί σκοράρουν γκολ εναντίον των πρωταθλητών Ιταλίας. Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία εμπειρία για να παίξει ως πρωταθλήτρια Ιταλίας. Γι' αυτό έρχονται αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το επίπεδο ψηλά σε όλους τους αγώνες, δεν καταφέραμε να είμαστε συνέχεια στην κορυφή. Δεν είναι μια δικαιολογία, αλλά μια εξήγηση για αυτό που συνέβη».

Ο Ιμπραΐμοβιτς ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της Μίλαν μετά την επέμβαση στο γόνατο που έκανε το καλοκαίρι και ο Στέφανο Πιόλι τον έχρισε και αρχηγό της ομάδας.

Ενώ δεν ήταν μια νικηφόρα επιστροφή, σκόραρε. Το πρώτο του πέναλτι απέκρουσε ο Μάρκο Σιλβέστρι, αλλά επαναλήφθηκε και σκόραρε στη δεύτερη προσπάθεια.

Ο ίδιος μίλησε για το τι σήμαινε το γκολ γι' αυτόν, λέγοντας: «Είμαι περήφανος που είμαι μέρος της ιστορίας αυτού του συλλόγου. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με μεγάλη ιστορία, με σπουδαίους παίκτες. Έχει το όνομά μου πάνω του και σημαίνει πολλά για μένα. Αυτό το γκολ δεν μου έφερε τρεις βαθμούς, που ήταν αυτό που ήθελα.

Στη συνέχεια, το πρώτο μου παιχνίδι ως αρχηγός της Μίλαν μου έδωσε υπερηφάνεια, δυστυχώς δεν πήγε όπως θέλαμε. Αλλά ένιωσα καλά, τότε είχα να παίξω ως βασικός για 14 μήνες. Το σημαντικό είναι να αισθάνεσαι καλά, αν αισθάνομαι τόσο καλά όσο σήμερα δεν έχω καμία αμφιβολία. Εξακολουθώ να πιστεύω στον εαυτό μου».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ακόμα περιθώριο για ενθουσιασμό στην καριέρα του, ο Ιμπραΐμοβιτς είπε: «Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ακόμα περιθώριο. Ο Ισμαήλ [Μπενάσερ] ήρθε σήμερα στο δωμάτιό μου και μου είπε ότι θέλει να γίνω αρχηγός. Του είπα εντάξει, θα σου πάρω αυτή την πίεση από πάνω σου. Ήμουν μια χαρά, προετοιμάστηκα όσο καλύτερα μπορούσα. Δυστυχώς ο αγώνας δεν πήγε καλά, πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο».

Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Μίλαν για το Champions League, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στον προημιτελικό με την Νάπολι. Ο Σουηδός όμως φαίνεται να καταλαβαίνει το σκεπτικό.

«Όλοι θέλουν να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν ήρθε η ώρα να δοθούν οι λίστες δεν ήμουν έτοιμος, σέβομαι την επιλογή και τώρα μπορώ μόνο να προετοιμάσω τους συναδέλφους μου με τον καλύτερο τρόπο στις προπονήσεις. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, τα έχουν πάει καλά μέχρι τώρα και θα τα πάνε καλά και με τη Νάπολι», δήλωσε.

Μιλώντας ευρύτερα για τις ιταλικές ομάδες στην Ευρώπη, είπε: «Πολύ θετικές. Ήμασταν επτά, τώρα είμαστε έξι, μιλάω ως Ιταλός.

Τρεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι υπόλοιποι στο Γιουρόπα και στη διοργάνωση, είναι θετικό, η Serie A παίρνει περισσότερους βαθμούς. Το πρωτάθλημα πηγαίνει καλά κατά τη γνώμη μου. Όταν έλεγαν ότι η Serie A δεν είναι τόσο καλή όσο η Premier League και μετά η Ιταλία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν υπήρχαν τόσες πολλές συζητήσεις... Είμαι χαρούμενος για τις τρεις ιταλικές ομάδες στο Champions League».

Για το πέναλτι που έχασε και στη συνέχεια σκόραρε, ο Ιμπραΐμοβιτς είπε: «Κατά τη γνώμη μου χτύπησα καλά το πρώτο, στη συνέχεια ο τερματοφύλακας έκανε μια καλή απόκρουση. Μετά ήρθε το δεύτερο και σκέφτηκα "Τώρα θα ρίξω την μπάλα και τον τερματοφύλακα μέσα».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τη γενική του κατάσταση και την ικανότητά του να παίζει, είπε: «Αν είμαι καλά θέλω να συνεχίσω. Όποιος σταματάει παραπονιέται ότι σταματάει. Αν είμαι καλά μπορώ να κάνω ακόμα περισσότερα. Τότε υπέφερα πάρα πολύ σε αυτούς τους 14 μήνες, θέλω να πάρω την εκδίκησή μου. Είμαι καλά στη Μίλαν, εξαρτάται από το τι ψάχνουν, ποια είναι η ιδέα. Είμαι διαθέσιμος, δεν βιάζομαι».