Καρεμπέ: «Φαβορί η Μπαρτσελόνα»

Φαβορί τόσο για το επερχόμενο Clasico (19/3), όσο και για την κατάκτηση του τίτλου στη La Liga, έχρισε την Μπαρτσελόνα ο Κριστιάν Καρεμπέ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα wettbasis.

Καρεμπέ: «Φαβορί η Μπαρτσελόνα»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κριστιάν Καρεμπέ

«Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά μου προκαλεί λίγο έκπληξη, γιατί πριν από ένα χρόνο οι Μαδριλένοι ήταν σαφώς καλύτεροι και η Μπαρτσελόνα ήταν σε καταστροφική κατάσταση, τόσο αθλητικά όσο και οικονομικά. Αλλά στο μεταξύ, η Μπαρτσελόνα έχει ανακάμψει καλά από αυτή την κρίση και επανήλθε πολύ γρήγορα

Ο Τσάβι κάνει εξαιρετική δουλειά στην Μπαρτσελόνα. Του πήρε μερικούς μήνες για να προσαρμοστεί και να βγει πιο δυνατός. Όμως μπόρεσε να αφήσει το στίγμα του τους τελευταίους μήνες. Σίγουρα "πόνεσε" ο αποκλεισμός στη φάση των ομίλων του Champions League, καθώς και στα playoffs του Europa League πριν από μερικές εβδομάδες (σ.σ. από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), αλλά ήταν και πολύ άτυχοι με τις κληρώσεις. Εάν η Μπαρτσελόνα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ισπανίας, θα είναι μια επιτυχημένη σεζόν. Ήταν τεράστιο γεγονός για την Μπαρτσελόνα να αποκτήσει έναν από τους δύο ή τρεις καλύτερους επιθετικούς, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην ομάδα, κάθε θέση είναι εξαιρετική.

Με προβάδισμα εννέα βαθμών και 13 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, τα πράγματα φαίνονται πολύ καλά για την Μπαρτσελόνα, φυσικά. Η μόνη ευκαιρία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι σε αυτό το "Clasico". Εάν νικήσει, θα έχει μόνο έξι βαθμούς διαφορά και η πίεση θα είναι στη συνέχεια στην Μπαρτσελόνα. Ως εκ τούτου, έχουμε μπροστά μας ένα "Clasico" που καθορίζει τις τάσεις. Η νίκη της Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (1-0) στο Κύπελλο Ισπανίας πριν από δύο εβδομάδες ήταν αναμφίβολα σημαντική ψυχολογικά για τους Καταλανούς, οι οποίοι σίγουρα θα προσεγγίσουν αυτό το παιχνίδι με αυτοπεποίθηση. Πάντως, θα πω ότι βλέπω την Μπαρτσελόνα με πλεονέκτημα, ακόμα κι αν χάσει την Κυριακή, γιατί επιπλέον δεν είναι στην Ευρώπη, ενώ η Ρεάλ θα παίξει στα προημιτελικά του Champions League τον Απρίλιο. Από αυτή την άποψη, οι παίκτες της Ρεάλ έχουν πολύ περισσότερες δυσκολίες μπροστά τους. Η κορυφαία διοργάνωση κοστίζει απίστευτα σε ενέργεια. Από αυτή την άποψη, βλέπω την Μπαρτσελόνα σε πλεονέκτημα.

Περιμένω ένα παιχνίδι με εκρηκτικότητα και ενθουσιασμό. Στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία πού βρίσκονται και οι δύο ομάδες στη βαθμολογία. Ένα "Clasico" είναι και παραμένει ένα "Clasico", δηλαδή ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην Ευρώπη. Ακόμα κι αν δεν είσαι απαραίτητα οπαδός μιας από αυτές τις ομάδες, όλος ο κόσμος το παρακολουθεί κάθε φορά. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης με εντυπωσιάζουν, αλλά, αν έπρεπε να αναφέρω έναν, θα ήταν ο Τόνι Κρόος. Η συνέπειά του στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο τόσα χρόνια και η στάση του είναι απλά μοναδικές. Επίσης, έχει πετύχει σπουδαία πράγματα για την εθνική Γερμανίας εδώ και χρόνια. Λέγεται για εκείνον και για τον Λούκα Μόντριτς ότι η καλύτερή εποχή του έχει περάσει, ότι σύντομα θα κρεμάσει τα παπούτσια του. Το σίγουρο όμως είναι ότι συνεχίζει να αποδίδει, ειδικά όταν οι αγώνες είναι καθοριστικοί. Ήταν πειστικός ακόμη και ως αλλαγή, όπως στον πρώτο αγώνα των "16" του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ (5-2). Αν και ήταν στο κρεβάτι λόγω ασθένειας τις προηγούμενες ημέρες, ο Κρόος ταξίδεψε με την ομάδα στο Λίβερπουλ και, όταν τον έριξε ο Κάρλο Αντσελότι στο ματς, δικαίωσε τις προσδοκίες. Δεν έκανε ούτε μια κακή πάσα, μπόρεσε να ηρεμήσει το παιχνίδι και να κουράσει ακόμα περισσότερο τον αντίπαλο. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνισή του στον δεύτερο αγώνα στη Μαδρίτη. Είναι απλώς παγκόσμιας κλάσης».

Όσο για τις δικές του αναμνήσεις από τα "Clasico", είπε: «Έχω κερδίσει μόνο μία φορά στο ισπανικό πρωτάθλημα σε έξι μονομαχίες κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων μου στην πρωτεύουσα. Ήταν η τελευταία σεζόν μου το 1999-2000 με μια εντός έδρας νίκη με 3-0. Αλλά τότε τραυματίστηκα. Έτσι δεν μπόρεσα να πανηγυρίσω ούτε τη μοναδική νίκη. Εκείνη τη σεζόν 1997-1998 στη Ρεάλ ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο Champions League, γιατί ολόκληρη η πόλη περίμενε με ανυπομονησία τον ηπειρωτικό θρίαμβο για περισσότερα από τριάντα χρόνια (1965-1966). Ήταν τεράστια απελευθέρωση όταν νικήσαμε (1-0) στον τελικό τη Γιουβέντους».