Μπαρτσελόνα: Ο Βαλβέρδε κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε όπως επίσης και ο Λουίς Ενρίκε κλήθηκαν από την εισαγγελία να καταθέσουν στην υπόθεση χρηματοδότησης του πρώην αντιπροέδρου της Ένωσης Διαιτητών της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, από την Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα: Ο Βαλβέρδε κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Ως μάρτυρες κλήθηκαν από την εισαγγελία να καταθέσουν ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Λουίς Ενρίκε στην υπόθεση χρηματοδότησης του πρώην αντιπροέδρου της Ένωσης Διαιτητών της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα από την Μπαρτσελόνα.

Ο Βαλβέρδε είχε βρεθεί στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» την περίοδο 2017-2020 πριν μετακομίσει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ ο ομόλογός του είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Καταλανών από το 2014 ως το 2017.

Σημειώνεται πάντως, πως μετά το παιχνίδι της Μπιλμπάο με την Μπαρτσελόνα (0-1) στο «Σαν Μαμές» για την 25η αγωνιστική της La Liga, όταν ρωτήθηκε ο Βαλβέρδε για τις κατηγορίες που βαραίνουν τους «μπλαουγκράνα», επεσήμανε:

«Τη σεζόν 2017-18 πήραμε την La Liga με 14 βαθμούς διαφορά και πήραμε και το Copa del Rey με 5-0 επί της Σεβίλλης. Δεν νομίζω ότι χωρά συζήτηση ποια ήταν η καλύτερη ομάδα εκείνη την περίοδο».