Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων εναντίον του BBC λόγω της απόλυσης του Γκάρι Λίνεκερ

Ο Γκάρι Λίνεκερ απολύθηκε από το BBC λόγω κριτικής για την κυβερνητική μεταναστευτική πολιτική και η Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων τάχθηκε στο πλευρό του.

Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων εναντίον του BBC λόγω της απόλυσης του Γκάρι Λίνεκερ

Πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο έχει γίνει η απόλυση του Γκάρι Λίνεκερ από το BBC μετά από 24 χρόνια συνεργασίας, επειδή ο παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής άσκησε κριτική στην βρετανική Κυβέρνηση για την μεταναστευτική της πολιτική μέσω του λογαριασμού του στα social media.

Η Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων πήρε θέση εναντίον της διοίκησης του BBC, με τη γενική γραμματέα Μισέλ Στάνστριτ και τη διεύθυντρια Φιλίπα Τσάιλντς να χρησιμοποιούν σκληρά λόγια.

Η Στράνστριτ είπε συγκεκριμένα: «Αυτό ήταν ένα τεράστιο αυτογκόλ από την πλευρά του BBC. Η ανοχή σε τέτοιου είδους παρατεταμένη πολιτική πίεση είναι όχι μόνο ηλίθια, αλλά και επικίνδυνη. Είναι συγκινητικό να βλέπεις όμως όλο αυτό το κύμα αλληλεγγύης προς την πλευρά του Γκάρι Λίνεκερ».
Από την πλευρά της η Τσάιλντς τόνισε: «Είναι ξεκάθαρη πολιτική βούληση και η πίεση από υπουργούς να σταματήσει κάποιος να βγαίνει στον αέρα, επειδή απλά δεν συμφωνεί με την πολιτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης».