Μίλαν: Όνειρα για πορεία στο Champions League

Η πορεία της Μίλαν μέχρι την τελική οκτάδα του Champions League μετά την κατάκτηση του Scudetto την περασμένη σεζόν έχει κάνει τους οπαδούς, τους ειδικούς και τα μέσα ενημέρωσης να αναρωτιούνται πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα.

Μίλαν: Όνειρα για πορεία στο Champions League

Το MilanNews γράφει πως τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα και είναι φυσικό να το κάνει κανείς, δεδομένης της ιστορίας της Μίλαν και την κληρονομιά που έχουν στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ωστόσο χρειάζεται επίσης μια αίσθηση ρεαλισμού όταν εξετάζουμε τις άλλες ομάδες που απομένουν.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Πάολο Μαλντίνι σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την επομένη του αγώνα με την Τότεναμ, στην οποία αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πρόκριση στα προημιτελικά.

"Υπάρχει μια αίσθηση ικανοποίησης και υπερηφάνειας. Είμαστε ευχαριστημένοι με το πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Μιλήσαμε για το ταξίδι μας πριν το παιχνίδι και για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο", ξεκίνησε.

"Προφανώς και δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι είμαστε πλέον σταθερά στην οκτάδα. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει ακόμα. Ωστόσο, τώρα που είμαστε εδώ θα το επιδιώξουμε, γιατί πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες όταν σου δίνονται".

Η λατινική παροιμία "carpe diem" ή "άδραξε την ημέρα" μοιάζει ταιριαστή για αυτή την περίπτωση, γιατί μπορεί ο Στέφανο Πιόλι να μην είναι ο προπονητής με την ισχυρότερη ομάδα στη διάθεσή του που έχει απομείνει στο Champions League, αλλά όλα είναι πιθανά.

"Πρέπει να πω ότι το αξίζαμε, τα παιδιά το άξιζαν. Είναι η πρώτη φορά που κάποιοι από αυτούς βιώνουν αυτό το επίπεδο. Οι οπαδοί το άξιζαν. Ήταν πάντα εκεί, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές", πρόσθεσε ο Μαλντίνι.

"Το Scudetto της περασμένης σεζόν έκανε το εξαιρετικό να γίνει σχεδόν συνήθεια. Το έχουμε συνηθίσει, αλλά πρέπει να θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε. Μια συνηθισμένη πόλη, ένας σύλλογος και οπαδοί συνηθισμένοι σε συγκεκριμένα επίπεδα επιταχύνουν την ανάπτυξη και την ωρίμανση πολλών παιδιών".

Αυτό που είδαμε στο Λονδίνο ήταν μια συμπαγής, οργανωμένη, συγκεντρωμένη, αποφασισμένη και ισορροπημένη ομάδα: όλα πολύ χρήσιμα προσόντα σε νοκ-άουτ αγώνες όπως αυτοί που περιμένουν τους Rossoneri τον Απρίλιο. Εξακολουθεί να λείπει η επιθετική λάμψη, αλλά πρέπει να θυμηθούμε την πορεία του Σκουντέτο και το πώς η Μίλαν κέρδισε πολλά κλειστά παιχνίδια με ένα γκολ διαφορά στην πορεία προς τον τίτλο.