Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0: Την έκανε… σκόνη στο «Άνφιλντ»

Η Λίβερπουλ πανηγύρισε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της Ιστορίας της σε ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διαλύοντας τους «κόκκινους διαβόλους» με το εμφατικό 7-0 στο «Άνφιλντ». Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0: Την έκανε… σκόνη στο «Άνφιλντ»

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» της Αγγλίας με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ». Οι «κόκκινοι», με τους Χάκπο, Νούνιες και Σαλάχ να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση και να σκοράρουν δις, διέλυσαν την αντίπαλό τους με το εμφατικό 7-0 και πανηγύρισαν μία από τις μεγαλύτερες νίκες της Ιστορίας τους σε ματς κόντρα στους στους «κόκκινους διαβόλους».

Με το τρίποντο αυτό ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ διεύρυνε το εντός έδρας αήττητο κόντρα που κρατά από το 2016, ενώ σκαρφάλωσε και στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου (σ. με ματς λιγότερο απέχει πλέον μόλις 3 πόντους από την τέταρτη Τότεναμ).

Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ απογοήτευσε πλήρως με την εμφάνισή της με την ήττα αυτή είδε πλέον να εκμηδενίζονται οι όποιες ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου (σ. με ματς λιγότερο έμεινε στο -14 από την Άρσεναλ).

Για τη Λίβερπουλ ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ συμπλήρωσε 150 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα των «κόκκινων» και ηγήθηκε της άμυνας της ομάδας του στο ντέρμπι, με τον Κώστα Τσιμίκα να βρίσκεται στον πάγκο, ενώ πριν την έναρξη του ματς ένα αεροπλάνο πέταξε πάνω από το «Άνφιλντ» με μήνυμα των οπαδών των γηπεδούχων, που εξέφραζαν την στήριξή τους στον προπονητή Γιούργκεν Κλοπ και ζητούσαν την αποχώρηση των Αμερικανών ιδιοκτητών.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ ήταν πιο δραστήριος στο ξεκίνημα, ωστόσο δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Σαλάχ (14’), Έλιοτ (16’), Νούνιες (19’) και Ρόμπερτσον (26’) προσπάθησαν να νικήσουν τον Ντε Χέα, αλλά ο τελευταίος κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η Γιουνάιτεντ από την άλλη, είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 26’, αλλά από την κεφαλιά του Μπρούνο Φερνάντες η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Άλισον και κατέληξε άουτ.

Έτσι, φτάσαμε στο 43’, όταν από ασίστ του Ρόμπερτσον o Κόντι Χάκπο βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή και αφού απέφυγε έξοχα τον Βαράν έγραψε το 1-0 για τη Λίβερπουλ με έξοχο διαγώνιο πλασέ, βάζοντας «φωτιά» στο «Άνφιλντ».

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν έμειναν μόνο εκεί, καθώς στα πρώτα λεπτά της επανάληψης έβαλαν κι ένα πρόωρο τέλος στην υπόθεση νίκη στο ντέρμπι! Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο (47’) από γύρισμα του Έλιοτ από τα δεξιά ο Νούνιες έπιασε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και διπλασίασε τα τέρματα των «κόκκινων» και μόλις τρία λεπτά αργότερα (50’) ήρθε και το 3-0 της Λίβερπουλ με τον Χάκπο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς από ασίστ του Σαλάχ.

Η Γιουνάιτεντ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και τα αμυντικά της λάθη έδιναν την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να φλερτάρει ολοένα και πιο συχνά με την επίτευξη κι άλλων τερμάτων. Στο 66’ ήρθε το 4-0 με τον Σαλάχ και στο 75’ το 5-0 από τον Νούνιες, πριν ο Σαλάχ ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 83’ στο 6-0. Το τελικό 7-0 διαμόρφωσε ο Φιρμίνο στο 88’, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λίβερπουλ.

Διαιτητής: Μάντλεϊ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (79’ Μίλνερ), Χέντερσον (79’ Μπάιτσετιτς), Έλιοτ (85’ Τζόουνς), Σαλάχ, Νούνιες (79’ Φιρμίνο), Χάκπο (79’ Ζότα)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες (77’ Μαλάσια), Σο, Καζεμίρο (77’ Σάμπιτζερ), Φρεντ (58’ ΜακΤόμινεϊ), Άντονι, Φερνάντες, Βέγκχορστ (58’ Γκαρνάτσο), Ράσφορντ (85’ Ελάνγκα)

Το προφίλ της 26ης αγωνιστικής

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (4/3)

Μάντσεστερ Σ. – Νιούκαστλ 2-0

(15' Φόντεν, 67' Μπερνάντο Σίλβα)

Άρσεναλ – Μπόρνμουθ 3-2

62’ Παρτέι, 70’ Γουάιτ, 90+8 Νέλσον - 1’ Μπίλινγκ, 57’ Σενέσι

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 1-0

27’ αυτ. Άντερσεν

Γουλβς – Τότεναμ 1-0

82’ Τραορέ

Τσέλσι –Λιντς 1-0

53’ Φοφανά

Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 4-0

18’ πεν. ΜακΆλιστερ, 52’ Βέλχαμ, 69’ Μιτόμα, 89’ Γουέλμπεκ

Σαουθάμπτον – Λέστερ 1-0
(35' Aλκαράθ)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (5/3)

Νότιγχαμ – Έβερτον 2-2
(19’ και 77’ Τζόνσον – 11’ Γκρέι, 29’ Ντουκουρέ)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0
(43’ και 50’ Χάκπο, 47’ και 75’ Νούνιες, 66’ και 83’ Σαλάχ, 88’ Φιρμίνο)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

22.00: Μπρέντφορντ - Φούλαμ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ