Σουάρες για Νεϊμάρ: «Με τον Μέσι του είπαμε να μείνει στην Μπαρτσελόνα, αλλά…»

Ο Λουίς Σουάρες σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην απόφαση του Νεϊμάρ να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα το 2017 με προορισμό την Παρί Σεν Ζερμέν.

Σουάρες για Νεϊμάρ: «Με τον Μέσι του είπαμε να μείνει στην Μπαρτσελόνα, αλλά…»

Στην απόφαση του Νεϊμάρ να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα το 2017 για να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι του ποσού ρεκόρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε ο Λουίς Σουάρες σε συνέντευξή του.

«Δεν μου αρέσει πολύ να μιλάω γι’ αυτό, αλλά όταν ήρθε η ώρα πήγαμε με τον Μέσι και μιλήσαμε στον Νεϊμάρ και του είπαμε: “Αν θες να κερδίσεις τα πάντα, μείνε μαζί μας”. Μας άκουσε κι έλεγε “ναι, ναι, θέλω να μείνω”. Αλλά τότε υπήρχε όλος ο περίγυρος, που μερικές φορές είναι δύσκολο να ελέγξεις. Εμείς, σαν φίλοι, τον συμβουλέψαμε να μείνει, αλλά ήταν η δική του απόφαση, της οικογένειάς του. Του είπαμε ακόμη: “Νεϊμάρ, η Αγγλία είναι καλύτερη. Η Μάντσεστερ Σίτι, το ποδόσφαιρο θα είναι καλύτερο εκεί. Αλλά στην Γαλλία;”, ανέφερε αρχικά ο Ουρουγουανός επιθετικός μιλώντας στο «Placar» και πρόσθεσε: «Αν ο Νεϊμάρ είχε μείνει στην Μπαρτσελόνα θα είχε κερδίσει σίγουρα μία Χρυσή Μπάλα».

Επιπρόσθετα, όταν ρωτήθηκε γιατί θεωρεί πως ο Νεϊμάρ βρίσκεται πλέον χαμηλά στη λίστα των υποψήφιων για τη «Χρυσή Μπάλα», απάντησε:

«Νομίζω πως οφείλεται στην κακή τύχη με τους τραυματισμούς του. Του αρέσει επίσης να παίρνει ο ίδιος την ευθύνη για λάθη που γίνονται. Ο Νεϊμάρ μπορεί να επιτεθεί, μπορεί να σκοράρει, να δώσει μία ασίστ, αλλά δεν μπορεί να αμυνθεί. Θεωρώ πως ήταν άτυχος με τους τραυματισμούς κι αυτό του έκοβε την φόρα κάθε φορά που είχε πάρει τα πάνω του. Όποτε ήταν σε άνοδο, είχε έναν τραυματισμό. Κι έπειτα, στην εθνική ομάδα, δεν κέρδισε αυτό που ήθελε και αυτό που περίμεναν όλοι από εκείνον. Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένος να δεχθεί την κριτική ανά πάσα στιγμή. Εγώ πάντα λέω...όσο περισσότερη κριτική δέχομαι τόσο περισσότερο ''φτιάχνομαι''. Μου αρέσει περισσότερο, αλλά είναι μερικοί παίκτες που δεν το έχουν αυτό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που η κριτική τους επηρεάζει. Ο παίκτης πρέπει να είναι πάντα έτοιμος».