Ντόρτμουντ-Λειψία 2-1: Ένα ξέσπασμα αρκούσε

Η Ντόρτμουντ επικράτησε με σκορ 2-1 της Λειψίας κι έστω έχοντας έναν αγώνα περισσότερο βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της Bundesliga.

Ντόρτμουντ-Λειψία 2-1: Ένα ξέσπασμα αρκούσε

Την δέκατη νίκη της στα δέκα τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε η Ντόρτμουντ που επικράτησε με σκορ 2-1 της Λειψίας και έβαλε πίεση στη Μπάγερν την οποία άφησε τρεις βαθμούς πίσω της. Οι «ταύροι» μπήκαν καλά στο ματς και έχασαν 2-3 καλές στιγμές, όμως η Μπορούσια πήρε γρήγορα τα ηνία της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πίεσαν τη Λειψία με αποτέλεσμα στο 21' ο Ρόις να ανοίξει το σκορ με πέναλτι και να φτάσει τα 159 τέρματα με τη φανέλα της ομάδας του. Στο 39' ο Τσαν έκανε το 2-0 και με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο. Ήταν πιεστική και ήταν η ομάδα που είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς. Η Λειψία σπάνια πατούσε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Παρόλα αυτά στο 74' ο Φόρσμπεργκ μείωσε σε 2-1 και έβαλε τη Λειψία στο κόλπο. Οι φιλοξενούμενοι το έψαξαν το γκολ για να ισοφαρίσουν, αλλά το 2-1 δεν άλλαξε και η Ντόρτμουντ πήρε τη νίκη.

Το προφίλ της 23ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/3

Ντόρτμουντ - Λειψία 2-1

21' πεν. Ρόις, 39' Τσαν - 74' Φόρσμπεργκ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/3

16.30: Άουγκσμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης

Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ

Μάιντζ - Χόφενχαϊμ

Μπόχουμ - Σάλκε

Ουνιόν Βερολίνου - Κολωνία

19.30: Στουτγκάρδη - Μπάγερν Μονάχου

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/3

16.30: Μπάγερ Λεβερκούζεν - Χέρτα Βερολίνου

18.30: Βόλφσμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ