IFFHS: Στους κορυφαίους σκόρερ για το 2023 οι Παυλίδης και Δουβίκας - Στην κορυφή ο Ράσφορντ

Μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ για το 2023 είναι οι Βαγγέλης Παυλίδης και Τάσος Δουβίκας, σύμφωνα με την IFFHS - Στην κορυφή ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός στην Ευρώπη ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

IFFHS: Στους κορυφαίους σκόρερ για το 2023 οι Παυλίδης και Δουβίκας - Στην κορυφή ο Ράσφορντ

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Αλκμάαρ, Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος στους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους έχει σημειώσει 9 γκολ, μοιράζεται την 9η θέση στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ του κόσμου μαζί με άλλους 13 παίκτες.

Αυτοί είναι οι: Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα (Βραζιλία/Φλαμένγκο), Ζοάο Μάριο (Πορτογαλία/Μπενφίκα), Ουισάμ Μπεν Γεντέρ (Γαλλία/Μονακό), Γιουσέφ Εν Νεσίρι (Μαρόκο/Σεβίλη), Γιόχαν Βανέγκας (Κόστα Ρίκα/Αλαχουελένσε), Εέτου Βερτάινεν (Φινλανδία/Λίνφιλντ), Ντιέγκο Μαουρίτσιο (Βραζιλία/Οντίσα), Ουσέμα Μπουγκουέρα (Τυνησία/Ολιμπίκ Μπέτζα), Μάθιου Σέβλιν (Β. Ιρλανδία/Κολρέιν), Εράν Ζάχαβι (Ισραήλ/Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ρόμα Χάλε (Ιρλανδία/Κλίφτονβιλ), Κιόγκο Φουρουχάσι (Ιαπωνία/Σέλτικ), Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία/Παρί Σεν Ζερμέν).

Δύο γκολ λιγότερα έχει πετύχει ο δεύτερος γκολτζής του ολλανδικού πρωταθλήματος, Τάσος Δουβίκας. Ο επιθετικός της Ουτρέχτης έχει σημειώσει 7 τέρματα μαζί με άλλους 32 παίκτες σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Τόσο ο Παυλίδης, όσο και ο Δουβίκας μοιράζονται την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ στην φετινή Eredivisie, με τους Μπράιαν Μπρόμπεϊ (Άγιαξ) και Χαβιέ Σίμονς (Αϊντχόφεν).

Στην κορυφή του σχετικού πίνακα της IFFHS για το πρώτο δίμηνο του 2023 βρίσκεται ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά σημειώνοντας 7 γκολ σε κάθε έναν από τους πρώτους δύο μήνες (14 γκολ σε 16 παιχνίδια). Ακολουθεί ο Βίκτορ Οσιμέν της Νάπολι, με 11 γκολ, ενώ έξι παίκτες (Πέδρο, Καρίμ Μπενζεμά, Χένρι Μαρτίν, Ντεγιάν Νταμιάνοβιτς, Ένερ Βαλένσια και Λέλε) έχουν σημειώσει από 10.