Τσάβι: «Παραμένει φαβορί η Ρεάλ, δεν θέλαμε να παίξουμε έτσι»

Ο Τσάβι δήλωσε πως η Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε να παίξει αρκετά αμυντικά απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης παρόλο που δεν το ήθελε.

Τσάβι: «Παραμένει φαβορί η Ρεάλ, δεν θέλαμε να παίξουμε έτσι»

Η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Copa del Rey νικώντας στο «Μπερναμπέου», στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0. Ο Τσάβι όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, που υποχρεώθηκε να παίξει αρκετά αμυντικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό και είμαι χαρούμενος για την προσπάθεια των παικτών μου, ειδικά στην άμυνα. Όμως δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε πολύ την μπάλα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Αυτό που θέλαμε ήταν να ελέγξουμε το παιχνίδι και να περιορίσουμε τους κινδύνους έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαμε. Δεν είναι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού που θέλουμε, αλλά ο αντίπαλος μας ώθησε σε αυτό. Δεν θεωρώ πως προδώσαμε τη φιλοσοφία μας, αλλά κάποιες φορές όταν δεν μπορείς να παίξεις όπως ακριβώς θέλεις και μπορείς, πρέπει να αμυνθείς.

Είναι μέρος το παιχνιδιού κι αυτό. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για μας, αλλά στα δικά μου μάτια η Ρεάλ με βάση την εικόνα του πρώτου ημιτελικού είναι το φαβορί», τόνισε ο προπονητής της «Μπάρτσα».