Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-1: Προβάδισμα τελικού οι Kαταλανοί χάρη σε ...Μαδριλένο!

Tο αυτογκόλ του Mιλιτάο έδωσε τη νίκη με 1-0 στην Mπαρτσελόνα (χωρίς Λεβαντόφσκι, Πέδρο και Ντεμπελέ) μέσα στο «Mπερναμπέου» επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό Kυπέλλου και το πάνω χέρι για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης!

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-1: Προβάδισμα τελικού οι Kαταλανοί χάρη σε ...Μαδριλένο!

Της έχει πάρει τον... αέρα!

Δεν εξηγείται αλλιώς πως η Μπαρτσελόνα που προερχόταν από ήττα από την (προτελευταία) Αλμερία, που κατέβηκε δίχως Λεβαντόφσκι, Πέδρο και Nτεμπελέ νίκησε με 1-0 την Ρεάλ Mαδρίτης μέσα στο «Mπερναμπέου» στον πρώτο ημιτελικό του Copa Del Rey!

Oι Καταλανοί (που πέτυχαν την 16η νίκη τους στις τελευταίες 33 επισκέψεις στο «σπίτι» της αιώνιας αντιπάλου τους!) στο δεύτερο κλασικό της χρονιάς μετά τον τελικό του Σούπερ Καπ στην Σαουδική Αραβία (που είχαν κερδίσει εμφατικά 3-1) δεν ήταν τόσο ...λαμπεροί ή επιβλητικοί αλλά δεν το χρειάζονταν.

Έφτανε να ...ξεδοντιάσουν επιθετικά την αντίπαλο τους για να πετύχουν τον στόχο τους.

Με τον Αραούχο να ...σβήνει ακόμη μια φορά τον Βινίσιους ως δεξιός μπακ και τον Koυντέ να παραδίδει μαθήματα καθοδήγησης άμυνας, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Αντσελότι (χωρίς Μεντί - Αλάμπα) παρά μόνο να κυκλοφορεί φλύαρα την μπάλα πέριξ της περιοχής τους και να επιδίδεται σε σωρεία σεντρών που οι προαναφερθέντες συν τον Mάρκος Αλόνσο (ο τρίτος στην πρώτη σειρά των διακριθέντων) καθάριζαν με ευκολία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τερ Σέγκεν δεν χρειάστηκε να προβεί σε κάποια επέμβαση παρότι το παιχνίδι διεξαγόταν κυρίως στο μισό που αμυνόταν η ομάδα του Τσάβι.

Η οποία βρήκε το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό με αυτογκόλ του Μιλιτάο (27') όπου κόντραρε η μπάλα από την απόκρουση του Κουρτουά σε τετ α τε με τον Κεσιέ.

Ο Iβοριάνος θα είχε κάνει στο δεύτερο ημίχρονο και το 0-2 αν ο Άνσου Φάτι δεν... απέκρουε δικήν αμυντικού.

Ως το φινάλε πλην ενός σουτ του Ροντρίγκο που πέρασε έξω (σ. τελική στον στόχο δεν είχαν οι Μαδριλένος!) δεν υπήρξε άλλη απειλή κι οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού για τις 5 Απρίλη στον επαναληπτικό του Καμπ Nόου.

Ενδιάμεσα, θα τα ...ξαναπούν στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα (19/03).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο (69’ Ροντρίγκο), Εντέρ Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μόντριτς (84’ Ροντρίγκες), Καμαβινγκά, Κρόος (74’ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κουντέ, Μάρκος Αλόνσο, Μπαλντέ, Κεσιέ (86’ Σέρχι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ραφίνια (69’ Φάτι), Τόρες, Γκάβι.