Ζοσέ Μουρίνιο: Δύο αγωνιστικές και 10.000 ευρώ πρόστιμο για την επίθεση στον τέταρτο διαιτητή

Τιμωρία δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε τη Τετάρτη (1/3) ο Ιταλός αθλητικός δικαστής στον προπονητή της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο.

Ζοσέ Μουρίνιο: Δύο αγωνιστικές και 10.000 ευρώ πρόστιμο για την επίθεση στον τέταρτο διαιτητή

Η τιμωρία δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 10.000 ευρώ που επέβαλε ο Ιταλός αθλητικός δικαστής στον προπονητή της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, είναι για την επίθεση στον τέταρτο διαιτητή Μάρκο Σέρα που οδήγησε στην αποβολή του, στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του από την απειλούμενη με υποβιβασμό Κρεμονέζε (2-1).

Η ομάδα της Κρεμόνας πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη σεζόν στη Serie A, καθώς το πέναλτι του Ντανιέλ Τσοφάνι άφησε την ομάδα του Μουρίνιο εκτός θέσεων Champions League, στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από την -τέταρτη- Λάτσιο.

Ο 60χρονος Μουρίνιο είπε ότι η αντίδρασή του προκλήθηκε από την αντιμετώπισή του από τον τέταρτο διαιτητή, ενώ πρόσθεσε ότι θα ζητήσει νομικές συμβουλές.

Ο αθλητικός δικαστής τόνισε ότι ο Μουρίνιο τιμωρήθηκε επειδή «αμφισβήτησε έντονα και προκλητικά την απόφαση του διαιτητή στο δεύτερο ημίχρονο και επανέλαβε τέτοια συμπεριφορά τη στιγμή της αποβολής», ανέφερε η ανακοίνωση της Serie A. «Επειδή, επίσης, στο τέλος του αγώνα, μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών, και απηύθυνε σοβαρές προσβλητικές εκφράσεις στον τέταρτο διαιτητή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Μουρίνιο πρόκειται να χάσει τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος της Ρόμα με τη Γιουβέντους την Κυριακή (5/3) και τη Σασουόλο στις 12 Μαρτίου. Η Ρόμα έχει ήδη αποφασίσει να κάνει προσφυγή, για να προσπαθήσει να μειώσει την ποινή του Μουρίνιο.