League Cup: Στον «θρόνο» η Γιουνάιτεντ, 2-0 τη Νιουκάστλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε 2-0 της Νιουκάστλ στο «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησε το League Cup για έκτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2017.

League Cup: Στον «θρόνο» η Γιουνάιτεντ, 2-0 τη Νιουκάστλ

Τον πρώτο της τίτλο με τον Έρικ Τεν Χαγκ στην τεχνική της ηγεσία πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν 2-0 τη Νιουκάστλ στον τελικό του League Cup Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου και πανηγύρισαν το έκτο τους τρόπαιο στη διοργάνωση και πρώτο μετά το 2017.

Αντίθετα, οι «καρακάξες» απέτυχαν και στη δεύτερη συμμετοχή τους σε τελικό της διοργάνωσης να πάρουν το τρόπαιο και μετά την ήττα τους το 1976 από τη Μάντσεστερ Σίτι, πλέον έχασαν και από τη Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» παρουσιάστηκαν ανώτεροι της Νιουκάστλ καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού και έβαλαν γερές «βάσεις» για την κούπα από το πρώτο ημίχρονο.

Στο 33’ άνοιξαν το σκορ με τον Καζεμίρο, ενώ στο 39’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με αυτογκόλ του Μπότμαν από επιθετική προσπάθεια του Ράσφορντ. Τόσο στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όσο και στην επανάληψη το σκορ δεν άλλαξε και η Γιουνάιτεντ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ (46' Γουάν Μπισάκα), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Φρεντ (69' Ζάμπιτσερ), Καζεμίρο, Άντονι (82' Σάντσο), Φερνάντες, Ράσφορντ (88' Μαγκουάιρ), Βέχορστ (69' Μακτόμινεϊ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κάριους, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ (46' Ίσακ), Γκιμαράες (78' Γουίλοκ), Ζοέλιντον, Αλμιρόν (90+1' Άντερσον), Γουίλσον (90+1' Ρίτσι), Σεν Μαξεμέν (78' Μέρφι)