Τρίπιερ: «Η Νιούκαστλ θα χρησιμοποιήσει σκοτεινές τέχνες για να κερδίσει τον τελικό αν χρειαστεί»

Ο Κίεραν Τρίπιερ επιμένει ότι η Νιούκαστλ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τις σκοτεινές τέχνες κατά τη διάρκεια του τελικού του Carabao Cup, παρά το γεγονός ότι ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαγκ, προειδοποίησε τον διαιτητή να προσέχει για τυχόν τακτικές χρονοτριβής.

Τρίπιερ: «Η Νιούκαστλ θα χρησιμοποιήσει σκοτεινές τέχνες για να κερδίσει τον τελικό αν χρειαστεί»

Ήδη αυτή τη σεζόν, η Νιούκαστλ έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Άνφιλντ, στο Emirates και στο γήπεδο της Τότεναμ απογοητεύοντας τους αντιπάλους.

Όμως ο Κίεραν Τρίπιερ, ο οποίος είναι καλά εκπαιδευμένος στην παιγνιώδη προσέγγιση μετά το πέρασμά του από την Ατλέτικο Μαδρίτης υπό τον Ντιέγκο Σιμεόνε, πιστεύει ότι είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε επιτυχημένη ομάδα και η Νιούκαστλ θα συνεχίσει με την προσέγγισή της στο Wembley.

"Ο καθένας έχει δικαίωμα στη δική του γνώμη, αλλά προσωπικά το έχω βιώσει πολύ στην Ισπανία", δήλωσε ο Τρίπιερ για τις προφανείς σκοτεινές τέχνες της Νιούκαστλ. "Έχει να κάνει με το πότε πρέπει να επιβραδύνεις ένα παιχνίδι. Αν ο αντίπαλος έχει περισσότερη μπάλα και έχει τα ηνία, φυσικά και πρέπει να σκοτώσεις το παιχνίδι. Δεν πρόκειται να εκτελέσεις γρήγορα ένα πλάγιο και να πεις "συνεχίστε".

Πρέπει να διαχειρίζεσαι το παιχνίδι. Φυσικά κάποιες ομάδες δεν είναι ευχαριστημένες μαζί μας φέτος, αλλά το θέμα είναι να είσαι έξυπνος εκείνη τη στιγμή. Για να χρησιμοποιήσεις τις εμπειρίες σου τώρα, και όλοι το κάνουν αυτό, όχι μόνο εμείς.

Φυσικά και θα το κάνουμε (την Κυριακή, αν χρειαστεί). Η Μαν Γιουνάιτεντ είναι σε φόρμα, φυσικά, αλλά ακόμα και στο δικό μας παιχνίδι -αν και δεν έχουμε πάρει τις νίκες- έχουμε κάνει καλή εμφάνιση. Κόντρα στη Λίβερπουλ κάναμε σπουδαία δουλειά για πάνω από μία ώρα με 10 παίκτες. Αλλά θα είμαστε έτοιμοι, αυτό είναι το πιο σημαντικό, να πάμε στα ίσια και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε".

Ο Λασέλς, αρχηγός της ομάδας, έχει χρεωθεί δύο φορές ως αλλαγή φέτος για επιβράδυνση των ρίψεων, ενώ οι παίκτες που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο προσπαθούν επίσης να διαταράξουν τον αντίπαλο.

"Το λατρεύω", δήλωσε ο Άγγλος μπακ. "Ο καλύτερος για μένα ήταν ο (Στέφαν) Σάβιτς της Ατλέτικο, συνήθιζε να τραβάει τους ανθρώπους από τα μαλλιά, ακόμη και στην προπόνηση. Ήταν τρελό, ειλικρινά. Αλλά το λατρεύω. Φυσικά στους οπαδούς των αντιπάλων δεν θα αρέσει γιατί είναι εναντίον της ομάδας τους, αλλά ως ουδέτερος νομίζω ότι είναι καλό να το βλέπεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι τσακώνονται γι' αυτό! Είναι καλό".

Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι ελαφρώς αμφίβολος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, αλλά είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός στη χώρα, έχοντας πετύχει 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, συμπεριλαμβανομένων πέντε στο Carabao Cup.

Ο Τριπιέρ βρέθηκε στο Κατάρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τον Ράσφορντ στην αποστολή της Αγγλίας και, αν και έχει επαινέσει τον επιθετικό, άφησε να εννοηθεί ότι η Νιούκαστλ έχει σχέδιο για να προσπαθήσει να εξουδετερώσει την απειλή του.

"Αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο θέλεις να βρίσκεσαι", δήλωσε ο Τρίπιερ για τον Ράσφορντ. "Είχα την τύχη να παίξω εναντίον μερικών από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ο Μάρκους είναι ένας φανταστικός παίκτης, αυτό μιλάει από μόνο του σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια.

Πώς να τον σταματήσουμε; Δεν μπορώ πραγματικά να πω τώρα γιατί θα καταλήξω να προδώσω όλες μου τις ιδέες. Αλλά δεν είναι μόνο ο Μάρκους, έχουν μερικούς φανταστικούς παίκτες.

Προφανώς μπορεί να έχει επικριθεί τους τελευταίους 18 μήνες ή οτιδήποτε άλλο, αλλά ξέρω πώς είναι. Είχα την τύχη να παίξω πολλά παιχνίδια μαζί του για τη χώρα μου και η ικανότητά του είναι τρομακτική και το δείχνει αυτό.

Για να είμαστε δίκαιοι, το έχει δείξει σε όλη του την καριέρα στη Μαν Γιουνάιτεντ, ήταν απίστευτος. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για τον Μάρκους - θέλω να μιλήσω για την ομάδα μου, πώς μπορούμε να τους σταματήσουμε και κυρίως πώς μπορούμε να τους πληγώσουμε".

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μπέρι, ο Τρίπιερ είναι από παιδί οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οικογένειά του παραμένει υποστηρικτής του συλλόγου.

Ωστόσο, δεν έχει διχασμένη πίστη και ελπίζει ότι τα μέλη της οικογένειάς του που θα παρευρεθούν - συμπεριλαμβανομένων των αδελφών του, θα υποστηρίξουν την Νιουκάστλ στο Wembley.

"Εγώ ελπίζω!" είπε, όταν ρωτήθηκε ποιος από την οικογένειά του θέλει να κερδίσει. "Είναι μια περήφανη στιγμή για όλους... οικογένεια και φίλους, απλά περήφανοι που με βλέπουν να φτάνω σε έναν τελικό Κυπέλλου στην Αγγλία. Είναι πραγματικά τρελό.

Φυσικά (εξακολουθούν να είναι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Τα αδέρφια μου εξακολουθούν να πηγαίνουν και αν δεν παίζαμε μαζί τους, θα υποστήριζαν τη (Μάντσεστερ) Γιουνάιτεντ. Όλοι στην οικογένεια είναι Reds αλλά θα με υποστηρίξουν".