Νάπολι: Η κυριαρχία της σε αριθμούς

Στη διασταύρωση Σπαλέτι, η αμυντική σταθερότητα διασταυρώνεται με το επιθετικό θράσος. Η Νάπολι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και ήρθε η ώρα να το προσέξουμε.

Νάπολι: Η κυριαρχία της σε αριθμούς

Εντάξει, η Νάπολι βρίσκεται στην μέση μιας σεζόν που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Με 62 βαθμούς σε 23 παιχνίδια μέχρι στιγμής, οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου της Serie A. Στην πραγματικότητα, το ξεκίνημά της είναι τόσο εντυπωσιακό που μόνο δύο ομάδες στην ιστορία της Serie A έχουν συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τους Παρτενοπέι σε αυτή τη φάση μιας σεζόν πρωταθλήματος (η Ίντερ την περίοδο 2006-07 και η Γιουβέντους την περίοδο 2018-19 που είχαν και οι δύο 63 βαθμούς έπειτα από 23 αγώνες).

Οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι απέχουν αυτή τη στιγμή 15 βαθμούς από την δεύτερη Ίντερ στον βαθμολογικό πίνακα - η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων μετά την 23η αγωνιστική σε μια σεζόν της Serie A στην εποχή των τριών βαθμών για μια νίκη.

Πολύ λίγες ομάδες κυριαρχούν εντός συνόρων στο ίδιο επίπεδο. Η Νάπολι έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και η διαφορά τερμάτων +41 είναι το καλύτερο τέτοιο ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη:

ΟΜΑΔΑΓΚΟΛ ΥΠΕΡΓΚΟΛ ΚΑΤΑΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ
Νάπολι5615+41
Μπάγερν Μ.6121+40
Μπαρτσελόνα457+38
Μάντσεστερ Σίτι6024+36
Παρί Σ.Ζ.5923+36

Η εξαιρετική φόρμα της Νάπολι δεν περιορίζεται μόνο στην Ιταλία, καθώς η Νάπολι έχει ξεσαλώσει και στο Champions League. Τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου, σκοράροντας 20 γκολ στην πορεία - τον υψηλότερο απολογισμό για ιταλική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης και περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη φάση των ομίλων αυτή την περίοδο.

Αφήστε έξω το αδιάφορο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ στο τέλος της φάσης των ομίλων και η Νάπολι έχει κερδίσει τα έξι παιχνίδια της στο Champions League φέτος με συνολικό σκορ 22-4.

Ένα πρώτο στέμμα στη Serie A από τη σεζόν 1989-90 υπό το... μαγικό άγγιγμα του Ντιέγκο Μαραντόνα, συν μια μακρά πορεία στην πιο κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, και η φετινή σεζόν μοιάζει με μια φοβερή σεζόν για τα παιδιά του Σπαλέτι.