Μίλαν: Τα δεδομένα για Μπραχίμ Ντίαζ

Μία από τις αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει η διοίκηση της Μίλαν πριν από την καλοκαιρινή περίοδο είναι τι θα ήθελε να κάνει με τον Μπραχίμ Ντίαζ.

Μίλαν: Τα δεδομένα για Μπραχίμ Ντίαζ

O Μπραχίμ Ντίαζ διανύει τον τρίτο χρόνο του στη Μίλαν ως δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης, μια μάλλον περίεργη κατάσταση από μόνη της, δεδομένης της διάρκειας του δανεισμού του. Ο πρώτος χρόνος ήταν ένας στεγνός δανεισμός διάρκειας μιας σεζόν με κόστος 200 χιλ. ευρώ για την Μίλαν και στη συνέχεια η συμφωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης ανανεώθηκε σε διετή βάση έναντι 3 εκατ. ευρώ.

Δεν υπήρχε επίσημη οψιόν αγοράς που να έχει εισαχθεί στην τρέχουσα συμφωνία, ωστόσο υπάρχει συμφωνία κυρίων για περίπου 20 εκατ. ευρώ, ποσό που αυτή τη στιγμή ο Πάολο Μαλντίνι και ο Ρίκι Μασάρα δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ξοδέψουν, αν και από όσα φιλτράρονται υπάρχει η πρόθεση να τον κρατήσουν ίσως με κάποια έκπτωση.

Ήταν μια περίοδος γεμάτη σκαμπανεβάσματα στην Μίλαν για τον Ισπανό, δεδομένου ότι στην αρχή ήταν ο αντικαταστάτης του Χακάν Τσαλχάνογλου, έχοντας μια θετική σεζόν συνολικά, και στη συνέχεια την περασμένη σεζόν αναμενόταν να είναι βασικός, αλλά αντ' αυτού οι Φρανκ Κεσιέ και Ράντε Κρούνιτς κατέληξαν να παίρνουν το προβάδισμα στο ρόλο του προωθημένου μέσου, δείχνοντας ίσως μια μικρή έλλειψη εμπιστοσύνης από τον Στέφανο Πιόλι.

Θα πρέπει η Μίλαν να τον κρατήσει; Λοιπόν, πλέον γνωρίζουν ότι η ικανότητα ντρίπλας, ο κοντινός έλεγχος, η συμπεριφορά του στο γήπεδο και ο επαγγελματισμός του είναι μεγάλα συν, όπως φυσικά και η γνώση των απαιτήσεων και της τακτικής του Πιόλι.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπραχίμι έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι ασυνεπής και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ τόσο καιρό ακόμα δεν αισθάνεται ότι είναι μόνιμα βασικός. Επιπλέον, πρέπει να εξισορροπηθεί η κατάσταση με τον Ντε Κετελαέρε, καθώς η πραγματοποίηση μιας ακόμη σημαντικής επένδυσης σε έναν παίκτη της επίθεσης μεσοεπιθετικής γραμμής θα δημιουργούσε ερωτηματικά.

Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι το τέλος της σεζόν και οποιαδήποτε αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο τη δεδομένη στιγμή, αλλά αν ο Ντίαζ συνεχίσει να πηγαίνει με τον τρόπο που πηγαίνει τότε είναι πιθανό ότι ο Μαλντίνι και ο Μασάρα θα προσπαθήσουν να τον κρατήσουν. Η θέληση του παίκτη θα είναι καθοριστική, γεγονός που θα μπορούσε να ωθήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να μειώσει τις απαιτήσεις της.