Μίλαν: Εγκαταλείπει το κοινό πρότζεκτ με την Ίντερ και χτίζει νέο γήπεδο μόνη της

Ο πρόεδρος της Μίλαν, Τζέρι Καρντινάλε, πήρε την απόφαση να μη φτιάξει το νέο της γήπεδο μαζί με την Ίντερ, εγκαταλείποντας το πρότζεκτ Cattedrale που είχαν προτείνει από κοινού.

Μίλαν: Εγκαταλείπει το κοινό πρότζεκτ με την Ίντερ και χτίζει νέο γήπεδο μόνη της

Η Μίλαν αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιο για την οικοδόμηση νέου γηπέδου μαζί με την συμπολίτισσα Ίντερ και να χτίσει γήπεδο αλλού, μακριά από το Σαν Σίρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gazzetta dello Sport, ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση ο πρόεδρος των ροσονέρι, Τζέρι Καρντινάλε, είναι ότι υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το μέλλον των νερατζούρι στο οικονομικό σκέλος.

Η Ίντερ αντιμετωπίζει θέμα με το δάνειο ύψους 292 εκατομμυρίων ευρώ (από την Oaktree Capital Management) αλλά και το ετήσιο επιτόκιο προς εξόφληση ύψους 12% μέχρι και το 2024. Αν δεν τα καταφέρουν τότε η Oaktree θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Αντίθετα για την ίδια πηγή η Μίλαν έχει μια συμπαγή ιδιοκτησία αλλά και τους πόρους να τρέξει το τρέχον πρότζεκτ.

Επιπλέον, το τοπικό διοικητικό συμβούλιο ζητά πλέον ένα γήπεδο 70 χιλιάδων θέσεων και 40 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της γειτονιάς του Σαν Σίρο, το οποίο θα περιλαμβάνει 50% χώρο πρασίνου, γεγονός που βοήθησε στην απόφαση των διοικούντων της Μίλαν να αποχωρήσουν από το πρότζεκτ "Cattedral".