Μπλεξίματα με το νόμο ο Λόβρεν

Ο άσος της Λίβερπουλ κατηγορείται για ψευδορκία. 

Μπλεξίματα με το νόμο ο Λόβρεν

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθήσει ο Ντέγιαν Λόβρεν, κατηγορούμενος για ψευδορκία. Η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες κατά του Κροάτη διεθνή άσου της Λίβερπουλ, σχετικά με την κατάθεση που έδωσε σε δικαστήριο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε τον άλλοτε πανίσχυρο πρόεδρο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζντράβκο Μάμιτς. Σύμφωνα με την κροατική νομοθεσία, η ψευδορκία τιμωρείται με φυλάκιση από 6 μήνες έως 5 χρόνια.

Ο Λόβρεν κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με τον παράγοντα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη κατά την μεταγραφή του από την κροατική ομάδα στη Λιόν. Ο Λόβρεν, καταθέτοντας στην σχετική δίκη, δήλωσε άγνοια και μέσω των κοινωνικών δικτύων ο διεθνής κεντρικός αμυντικός δήλωσε αθώος και τόνισε ότι οι κατηγορίες δεν τον αγγίζουν.

Στην επίμαχη ένορκη κατάθεσή του, ο διεθνής μέσος είχε υποστηρίξει πως, όταν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Ντιναμό, το 2004, είχε συμφωνήσει και υπογράψει ότι ο Μάμιτς θα καρπωθεί τα μισά από τα χρήματα από ενδεχόμενη μεταγραφή του. Να σημειωθεί πως τις ίδιες κατηγορίες είχαν απαγγελθεί και στον Λούκα Μόντριτς.

Το καλοκαίρι δικαστήριο της Βοσνίας απέρριψε την αίτηση έκδοσης στην Κροατία του Μάμιτς, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση κερδών από μεταγραφές παικτών. Ο Μάμιτς, που αρνείται τις κατηγορίες και έχοντας διπλή υπηκοότητα, βοσνιακή και κροατική, ηγήθηκε του συλλόγου από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 έως το 2016 και οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούν εγκλήματα που διαπράχθηκαν το 2008 και το 2009, όπως ανέφερε το δικαστήριο.