Μπράιτον: Εισηγήθηκε την παραμονή του Λαλάνα ο Ντε Τζέρμπι

Ο προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, συμβούλεψε τον ιδιοκτήτη-πρόεδρο Τόνι Μπλουμ να επεκτείνει το συμβόλαιο του Άνταμ Λαλάνα, αφού αποκάλυψε ότι μπορεί να στερηθεί τον πρώην μέσο της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας για το υπόλοιπο της σεζόν.

Μπράιτον: Εισηγήθηκε την παραμονή του Λαλάνα ο Ντε Τζέρμπι

Ο Άνταμ Λαλάνα παρακολούθησε την εντός έδρας ήττα του Σαββάτου με 1-0 από τη Φούλαμ με πατερίτσες, με το δεξί του πόδι σε νάρθηκα, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στους προσαγωγούς.

Ο τραυματισμός που υπέστη ο 34χρονος στην ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Λέστερ τον περασμένο μήνα αποδείχθηκε πιο σοβαρός από ό,τι αρχικά φοβόταν.

Ο Ντε Τζέρμπι δήλωσε: "Θα μπορούσε να είναι ότι τελείωσε για τη σεζόν. Το ιατρικό τιμ μου είπε ότι η πιθανότητα να παίξει αυτή τη σεζόν δεν είναι τόσο καλή.

Είναι άσχημα νέα για εμάς, γιατί ο Άνταμ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες για εμάς.

Μπορούμε να κερδίσουμε και χωρίς τον Άνταμ, αλλά είναι σημαντικός. Βοηθάει όχι μόνο εμένα και τους προπονητές, αλλά και τους νεαρούς παίκτες. Είναι σημαντικός εντός και εκτός γηπέδου".

Το τριετές συμβόλαιο του Λαλάνα λήγει το καλοκαίρι. Ο Ντε Τζέρμπι πρόσθεσε: "Θέλω τον Λαλάνα μαζί μου σίγουρα, 100%, αλλά έχω ήδη μιλήσει με τον Τόνι και του είπα να επεκτείνει το συμβόλαιό του".

Ο Λαλάνα ήταν σε καλή φόρμα στο ρόλο του Νο 10, σημειώνοντας τρία γκολ σε οκτώ παιχνίδια πριν ο τραυματισμός τον αναγκάσει να αποχωρήσει στο πρώτο ημίχρονο στο Λέστερ.

Η μακροχρόνια απουσία του αποτελεί πλήγμα για τις ελπίδες της Μπράιτον να βγει στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Βρίσκεται στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις βαθμούς πίσω από τη Φούλαμ με δύο παιχνίδια λιγότερα, μετά το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις ο αναπληρωματικός Μανόρ Σόλομον -ο οποίος έπαιξε υπό τις οδηγίες του Ντε Τζέρμπι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ την περασμένη σεζόν- και καταδίκασε την Μπράιτον στην πρώτη της φετινή ήττα.

Ο Ντάνι Γουέλμπεκ αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση όταν η ομάδα του Ντε Τζέρμπι επιστρέψει στη δράση στον πέμπτο γύρο του FA Cup εκτός έδρας με την ομάδα της Championship, Στόουκ Σίτι, στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο πρώην συμπαίκτης του Λαλάνα στην Εθνική Αγγλίαςέχει χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια με τραυματισμό στη γάμπα.