Χάουι: «Σκληρή απόφαση η κόκκινη κάρτα στον Πόουπ»

Ο Έντι Χάουι πιστεύει ότι η κόκκινη κάρτα του Νικ Πόουπ εναντίον της Λίβερπουλ ήταν μια σκληρή απόφαση, αλλά είναι σίγουρος ότι οι υπόλοιποι τερματοφύλακες του θα είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά και να αποδώσουν στον τελικό του Carabao Cup.

Χάουι: «Σκληρή απόφαση η κόκκινη κάρτα στον Πόουπ»

Ο 30χρονος Νικ Πόουπ αποβλήθηκε στο 22ο λεπτό, αφού έπιασε με τα χέρια την μπάλα έξω από την περιοχή του πέναλτι για να στερήσει από τον Μοχάμεντ Σαλάχ μια ευκαιρία για γκολ.

Ο Μάρτιν Ντουμπράβκα, ο οποίος αντικατέστησε τον Πόουπ στο τέρμα απέναντι στη Λίβερπουλ, είναι δεσμευμένος για τον τελικό του επόμενου Σαββατοκύριακου, καθώς έπαιξε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Carabao Cup κατά τη διάρκεια του δανεισμού του στον σύλλογο νωρίτερα αυτή τη σεζόν.

Αυτό αφήνει τον Έντι Χάουι να πρέπει να αποφασίσει αν θα επιλέξει για τον τελικό τον 30χρονο πρώην τερματοφύλακα της Μάδεργουελ, Μαρκ Ζιλεσπί, ο οποίος έπαιξε για τελευταία φορά με τη Νιουκαστλ στο Carabao Cup 2020-21, ή τον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ, Λόρις Κάριους.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Χάουι θεωρεί ότι ο διαιτητής Άντονι Τέιλορ θα έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα στον Πόουπ αντί για κόκκινη.

Ο ίδιος δήλωσε: "Νομίζω ότι η κόκκινη κάρτα ήταν σκληρή. Ο παίκτης είναι σε γωνία και υπάρχουν αμυνόμενοι παίκτες που ανακάμπτουν (αλλά) δεν είμαι ξεκάθαρος για τους κανόνες και τι δικαιολογεί και κόκκινη ή κίτρινη εκείνη τη στιγμή. Αλλά, ένιωσα ότι ήταν σκληρό για τον Νικ.

Νομίζω ότι ο διαιτητής θα μπορούσε εύκολα να δώσει κίτρινη κάρτα σε αυτή την κατάσταση".