Bundesliga: Η Γκλάντμπαχ «προσγείωσε» την Μπάγερν, πλησίασαν Φράιμπουργκ και Λειψία

Η Γκλάντμπαχ κέρδισε 3-2 την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου και την υποχρέωσε στην παρθενική της ήττα μέσα στο 2023 και δεύτερη στη φετινή Bundesliga. Φράιμπουργκ και Λειψία πλησίασαν τους πρωτοπόρους Βαυαρούς. Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Bundesliga: Η Γκλάντμπαχ «προσγείωσε» την Μπάγερν, πλησίασαν Φράιμπουργκ και Λειψία

Στο Μενχενγκλάντμπαχ ολοκληρώθηκε το αήττητο σερί της Μπάγερν Μονάχου στο πρωτάθλημα που κρατούσε από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η Γκλάντμπαχ νίκησε 3-2 τους Βαυαρούς για την 21η αγωνιστική της Bundesliga και υποχρέωσε τους Βαυαρούς στη δεύτερη ήττα τους τη φετινή σεζόν στο θεσμό, αλλά και πρώτη από την «αυγή» του νέου έτους.

Η Μπάγερν, που προερχόταν από τη νίκη (0-1) μεσοβδόμαδα επί της Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία για το Champions League, έμεινε με δέκα παίκτες μόλις στο ένατο λεπτό λόγω αποβολής του Ουπαμεκανό. Η Γκλάντμπαχ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και άνοιξε το σκορ στο 13’ με τον Στιντλ. Η Μπάγερν ισοφάρισε στο 35’ με τον Τσούπο-Μότινγκ, αλλά στο 55’ ήρθε και το 2-1 των γηπεδούχων με τον Χόφμαν. Το 3-1 πέτυχε στο 84’ ο Τουράμ, ενώ στο 93' ο Τελ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 μειώνοντας για την Μπάγερν.

Την ήττα της πρωτοπόρου Μπάγερν την αξιοποίησαν τόσο η Φράιμπουργκ όσο και η Λειψία, καθώς αμφότερες πανηγύρισαν τη νίκη στις αναμετρήσεις τους και επέστρεψαν δυναμικά στο κυνήγι του τίτλου στην κατηγορία. Η Φράιμπουργκ πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας της Μπόχουμ, ενώ οι «κόκκινοι ταύροι» της Λειψίας κέρδισαν 3-0 εκτός έδρας τους «λύκους» της Βόλφσμπουργκ.

Τέλος, σπουδαίο τρίποντο εξασφάλισε και η Στουτγκάρδη, με 3-0 επί της Κολωνίας, που της επέτρεψε να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος ξεκίνησε βασικός σε ακόμα ένα παιχνίδι της Στουτγκάρδης.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17/2)

Άουγκσμπουργκ – Χόφενχαϊμ 1-0

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (18/2)

Γκλάντμπαχ – Μπάγερν Μονάχου 3-2
(13’ Στιντλ, 55’ Χόφμαν, 84' Tουράμ – 35’ Τσούπο-Μότινγκ, 93' Τελ)

Βόλφσμπουργκ – Λειψία 0-3
(14’ Φόρσμπεργκ, 85’ Λάιμερ, 92' Σομπολζάι)

Μπόχουμ – Φράιμπουργκ 0-2
(39’ Γκρέγκοριτς, 51’ Χόλερ)

Στουτγκάρδη – Κολωνία 3-0
(9’ Ντίας, 59’ Σόσα, 74’ Κουλιμπαλί)

19.30: Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βέρντερ Βρέμης

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (19/2)
16.30: Ουνιόν Βερολίνου – Σάλκε
18.30: Ντόρτμουντ – Χέρτα Βερολίνου
20.30: Λεβερκούζεν – Μάιντς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ