Πιόλι: «Έχω δει όσα ήθελα να δω από τους παίκτες μου»

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, ελπίζει ότι η ομάδα του θα μπορέσει να αξιοποιήσει τη δυναμική των δύο τελευταίων νικών.

Πιόλι: «Έχω δει όσα ήθελα να δω από τους παίκτες μου»

Η Μίλαν αντιμετωπίζει αύριο (18/2) το βράδυ την Μόντσα στο «Stadio Brianteo» ελπίζοντας να διευρύνει το νικηφόρο σερί της στα τρία παιχνίδια μετά τις νίκες με 1-0 επί της Τορίνο και της Τότεναμ στο «Σαν Σίρο» μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

Ειδικά το παιχνίδι με την Τότεναμ ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά ψυχολογικά για τους παίκτες του Στέφανο Πιόλι, καθώς κέρδισαν για πρώτη φορά στην θητεία του νοκ άουτ αγώνα του Champions League και έβαλαν τέλος και σε μια δεκαετή αναμονή.

Ο Πιόλι μίλησε στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν στο Μιλανέλο για την συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα, την παραμονή του ταξιδιού προς τον βορρά.

Η ομάδα τα έδινε πάντα όλα και δεν απογοήτευσε ποτέ τους φιλάθλους;

«Απολύτως. Αυτή είναι η δύναμη του περιβάλλοντός μας. Η αγάπη των οπαδών δεν έλειψε ποτέ και αυτό μας κρατάει σίγουρους για το μέλλον».

Πώς τα πάει η Μίλαν;

«Προερχόμαστε από δύο καλά παιχνίδια και πρέπει να τα πάμε καλά και αύριο. Το επόμενο αποτέλεσμα θα δείξει πώς είναι η ομάδα. Προερχόμαστε από μια θετική εβδομάδα, πρέπει και αύριο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε».

Μπορεί ο Λεάο να παίξει σέντερ φορ όπως είπε ο Μπερλουσκόνι;

«Πάντα συμφωνώ με τον Μπερλουσκόνι».

Πώς είναι η εικόνα της ομάδας;

«Ο καθένας βιώνει τα αποτελέσματα με το στομάχι του, πρέπει να είμαστε αδιαπέραστοι τόσο στην κριτική όσο και στον υπερβολικό έπαινο. Είναι το πρωτάθλημα που μας δίνει τη συγκεκριμένη δυνατότητα να παίξουμε και του χρόνου στο Champions League. Είδα αυτά που ήθελα να δω».

Τι περιμένετε από την Μόντσα;

«Πρέπει να συγχαρούμε τον Παλλαντίνο για την δουλειά που κάνει. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αύριο. Στο πρώτο παιχνίδι το αποτέλεσμα ήταν ευρύ, αλλά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση: είναι μια ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να πάρουμε πολλούς βαθμούς. Μέγιστος σεβασμός για μια ομάδα που παίζει καλά».

Πώς είναι ο Τομόρι, ο Μπενασέρ και ο Βράνκτσεξ;

«Ο Τομόρι θα είναι εκεί. Ο Μπενασέρ δεν θα είναι και ο Καλάμπρια δεν θα είναι επίσης εκεί λόγω ενός προβλήματος με έναν μυ του ισχίου. Ο Βράνκξ είναι έτοιμος, τα πάει καλά».

Σε ποιον είδατε τα μάτια της τίγρης;

«Σε κανέναν συγκεκριμένο, αλλά σε όλους. Είμαστε έτοιμοι για αύριο».

Τι μπορείτε να μας πείτε για τον Τιαό και την ανάπτυξή του;

«Δεν ανακαλύπτω εγώ το ταλέντο, το κάνει ο σύλλογος. Τους αφήνω να παίξουν όταν τους βλέπω έτοιμους. Έχει εξαιρετικά προσόντα, έχει τα πάντα για να γίνει ένας πολύ δυνατός αμυντικός».

Γιατί είναι και πάλι τραυματίας ο Μπενασέρ;

«Έχει ακόμα κάποιες ενοχλήσεις και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να τον ρισκάρω. Ελπίζω να είναι έτοιμος για την Αταλάντα».

Πώς τα πάει ο Ίμπρα;

«Η κατάστασή του βελτιώνεται. Θα είναι και πάλι διαθέσιμος αύριο».

Θα μπορούσε ο Οριγκί να ξεκινήσει αύριο;

«Ο Ζιρού τα πάει καλά. Ο Οριγκί είναι έτοιμος, ας δούμε τι επιλογές θα κάνω για αύριο».

Γεννήθηκε μια νέα Μίλαν με την Τότεναμ;

«Τα πάμε καλά, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε χωρίς προβλήματα. Εξαρτάται από το πώς βλέπω εγώ την ομάδα. Μου αρέσει το γεγονός ότι μπορώ να παίξω με περισσότερους σχηματισμούς. Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα συνεχίσουμε έτσι, σίγουρα θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο αύριο».

Σε τι πρέπει να βελτιωθεί ο Σάελεμαϊκερς; Μπορεί ο Μεσσίας να παίξει αυτόν τον ρόλο;

«Ο Σάελε πρέπει να είναι προσεκτικός για να μην βρεθεί πίσω στην αμυντική φάση. Στο Βέλγιο έπαιξε ως πέμπτος παίκτης [ακραίος αμυντικός], οπότε μπορεί να το κάνει. Όπως και ο Μεσιάς, και οι δύο μπορούν να μας δώσουν κάτι σημαντικό σε ένα ένας εναντίον ενός».

Σε τι πρέπει να είστε καλύτεροι αύριο;

«Και στις δύο φάσεις. Πρέπει να τους βάλουμε σε δύσκολη θέση και πρέπει να είμαστε συμπαγείς και προσεκτικοί πίσω τους».

Υπάρχει αναπληρωτής του Μπενασέρ στην ομάδα;

«Κόντρα στην Τότεναμ, ήμουν πολύ ικανοποιημένος από τους δύο μεσοεπιθετικούς. Στη φάση του χτισίματος πρέπει να τα πάμε καλύτερα, αλλά είμαι ικανοποιημένος με τον Κρούνιτς. Μόλις επιστρέψει ο Μπενασέρ, θα έχουμε μία ακόμη επιλογή».

Πώς κρίνετε τη δυναμική της Μίλαν;

«Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι καταστάσεις αλλάζουν γρήγορα. Μια ήττα μπορεί να σε πετάξει στα σκουπίδια, ενώ μια νίκη αλλάζει τα πάντα. Είδα και αύριο μια ομάδα πρόθυμη να τα πάει καλά».