Η απίστευτη “εκτόξευση” του Μπρούνο Βιάνα

Τον... τέλειωσε ο Γιακουμάκης τον Γενάρη του 2017 σε εκείνο το 2-2 με τον Πλατανιά στα Χανιά και πλέον κοστίζει 8 εκατομμύρια ευρώ! Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης

Η απίστευτη “εκτόξευση” του Μπρούνο Βιάνα

Με μεταγραφή πλέον στην Μπράγκα ο Μπρούνο Βιάνα, με τον Ολυμπιακό να βάζει στα ταμεία του 3 εκατομμύρια ευρώ. Πέρσι τέτοια εποχή στο Λιμάνι πίστευαν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν θα έφερνε πίσω ούτε τα... μισά λεφτά που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του (σ.σ. 2,2εκ. ευρώ για την ακρίβεια)!

Ο Βραζιλιάνος στόπερ που αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Πάουλο Μπέντο, έχει κάνει εξαιρετική σεζόν στην Μπράγκα. Μία σεζόν που - η αλήθεια είναι πώς - δεν περίμενε κανένας! Ενδεχομένως ούτε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αλλά ούτε και η πορτογαλική ομάδα.

Η ουσία είναι ότι ο Βιάνα που είχε “τελειώσει” ποδοσφαιρικά στον Ολυμπιακό τον Γενάρη του 2017 λόγω του Γιακουμάκη (τότε φορ του Πλατανιά και νυν της ΑΕΚ) που τον είχε πάρει... παραμάζωμα σε εκείνο το 2-2 στα Περιβόλια, έφτασε έναν χρόνο αργότερα να κάνει απανωτά λίμιτ απ και να φτάνει τις μετοχές του στα... 8 εκατομμύρια ευρώ! Τόσο κοστολογείται πλέον στην Ιβηρική...

Στην Πορτογαλία λένε ότι η Μπράγκα που έδωσε 3 “χαρτιά” στον Ολυμπιακό, θα τα πάρει πίσω στο τριπλάσιο ή στο τετραπλάσιο!

Η Λάτσιο και η Πόρτο είναι οι δύο ομάδες που έχουν εκφράσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παρούσα φάση. Και μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχει φύγει ο Μάρτιος, όπερ σημαίνει ότι θα προκύψουν και άλλοι “μνηστήρες” στην πορεία.

Από την πλευρά τους οι διοικούντες στην Μπράγκα δεν είναι ανόητοι. Από τη στιγμή που κατάλαβαν ότι το hot όνομα του ρόστερ τους είναι ο Βιάνα, ένα είναι το σίγουρο: Ότι δεν θα βιαστούν να τον πουλήσουν. Ή μάλλον δεν θα βιαστούν να τον μοσχοπουλήσουν στις αρχές του καλοκαιριού. Μπορεί η υπόθεσή του να τραβήξει εώς τα τέλη Αυγούστου.

Στην μανατζερική πιάτσα της Πορτογαλίας φημολογείται ότι ο Βιάνα δεν πρόκειται να φύγει με 8 εκατομμύρια ευρώ από τους “αρσεναλίστας”. Για την ακρίβεια, ότι θα κάνει έγκλημα η Μπράγκα αν τον δώσει μόνο με 8 εκατομμύρια, καθώς έχει όλες τις προδιαγραφές για... υπεραξία και η τιμή του να εκτοξευτεί πάνω από το δεκάρικο!

Πώς τα φέρνει η ζωή... Τον Ιανουάριο του 2017 είχε γίνει... έρμαιο στις ορέξεις του Γιακουμάκη, λίγους μήνες αργότερα πήγε στο Ζέεφελντ και ήταν ένα κλικ κάτω απ' όλους τους στόπερ στην ερυθρόλευκη προετοιμασία και μετά από 9 μήνες να έχει εξελιχθεί στον κεντρικό αμυντικό που συζητάει όλη η Πορτογαλία και η Λάτσιο. Μια Λάτσιο που κυνηγάει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν!