Ρεάλ Μαδρίτης - Αλ Χιλάλ 5-3: Πήρε το πέμπτο Παγκόσμιο με χορταστικό ματς

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με σκορ 5-3 της Αλ Χιλάλ και κατέκτησε το πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ιστορίας της.

Ρεάλ Μαδρίτης - Αλ Χιλάλ 5-3: Πήρε το πέμπτο Παγκόσμιο με χορταστικό ματς

Το πέμπτο παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε στον τελικό με σκορ 5-3 της Αλ Χιλάλ. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι οι Μαδριλένοι πήραν το τρόπαιο με τον Τόνι Κρόος να είναι το απόλυτο αφεντικό του θεσμού, αφού έφτασε τις έξι κατακτήσεις.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του έδειξε να είναι ισορροπημένο, αλλά η Ρεάλ φρόντισε να πάρει γρήγορα κεφάλι στο σκορ. Στο 13' ο Μπενζεμά «τάισε» τον Βινίσιους με ωραία κάθετη πάσα και εκείνος έκανε το 1-0. Στο 18' ο Βαλβέρδε με δεξί σουτ έκανε το 2-0 και η Ρεάλ από πολύ νωρίς επέβαλε το νόμο της. Η Αλ Χιλάλ, ωστόσο αντέδρασε γρήγορα και στο 26' Μαρεγκά μείωσε σε 2-1. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και όλα έδειχναν ότι το δεύτερο ημίχρονο θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον.

Στο 54' ήταν η σειρά του Βινίσιους να «ταΐσει» τον Μπενζεμά και εκείνος να κάνει το 3-1. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολύ καλύτερη στο γήπεδο, είχε την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. Στο 58' ήταν η σειρά του Βαλβέρδε να σκοράρει για να κάνει το 4-1 για τους Μαδριλένους, αλλά η Αλ Χιλάλ απάντησε στο 63' όταν μείωσε σε 4-2 με τον Βιέτο. Ο Βινίσιους στο 69' έκανε το 5-2 και το σκορ έκλεισε ο Βιέτο στο 79' που μείωσε σε 5-3 για την Αλ Χιλάλ. Η Ρεάλ κατέκτησε το τρόπαιο και μάλιστα κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ σε ένα ματς για δεύτερη φορά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λούνιν, Καρβαχάλ (79' Βαγέχο), Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Μόντριτς (74' Νάτσο), Τσουαμενί (62' Θεμπάγιος), Κρόος (74' Ασένσιο), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (62' Ροντρίγκο), Βινίσιους

ΑΛ ΧΙΛΑΛ: Αλ-Μουαϊούφ, Αμπντουλχαμίντ, Τζανγκ, Αλ-Μπουλαϊχί, Χαλιφά Αλνταουσαρί, Κανό, Κουέγιαρ, Καρίγιο (75' Νασέρ Αλ Νταουσάρι), Βιέτο (87' Αλ Χαμντάν), Σαλέμ Αλ Νταουσαρί (75' Μίσαελ), Μαρεγκά (86' Ιγκάλο)